Ínycsiklandó tormás sonkatekercs: ott a helye az ünnepi asztalon

Tormás sonkatekercs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A húsvéti asztal egyik kötelezője a tormás sonkatekercs. Az ünnepi hidegtál az utolsó percekben is összedobható.

A sonkatekercs sokféle töltelékkel készülhet, húsvétkor tormakrémmel érdemes kipróbálni. Az így készült tekercs remek vendégváró, de reggelire is kínálható sós kalács mellé.

Így lesz még finomabb

A besamelmártás készítését tejjel javasoljuk a receptben, de helyette tejszínt is használhatsz, úgy még selymesebb lesz. Ha még pikánsabb formában készítenéd, akkor 1 teáskanálnyi mustárt is keverhetsz a mártáshoz.

Tormás sonkatekercs

Tormás sonkatekercs ct

Hozzávalók 12 szelethez

  • 60 g vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 200 ml tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 200 g torma (reszelve)
  • 1 marék sajt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 12 szelet sonka
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a besamelmártást. A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Miután a liszt kicsit lepirult, adjuk hozzá a tejet apránként, közben folyamatosan keverjük. A mártást főzzük sűrűre, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

A kész mártást tegyük félre és keverjük hozzá a reszelt tormát, sajtot, majonézt.

Ha szeretnénk, a krémet töltsük habzsákba, majd a sonka egyik felére nyomjunk belőle. Ha nincs habzsákunk, akkor kanál segítségével tegyünk a krémből a sonka egyik felére. Ezután tekerjük fel.

A sonkatekercseket tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük