Ínycsiklandó tormás sonkatekercs: ott a helye az ünnepi asztalon
A húsvéti asztal egyik kötelezője a tormás sonkatekercs. Az ünnepi hidegtál az utolsó percekben is összedobható.
A sonkatekercs sokféle töltelékkel készülhet, húsvétkor tormakrémmel érdemes kipróbálni. Az így készült tekercs remek vendégváró, de reggelire is kínálható sós kalács mellé.
Így lesz még finomabb
A besamelmártás készítését tejjel javasoljuk a receptben, de helyette tejszínt is használhatsz, úgy még selymesebb lesz. Ha még pikánsabb formában készítenéd, akkor 1 teáskanálnyi mustárt is keverhetsz a mártáshoz.
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók 12 szelethez
- 60 g vaj
- 2 evőkanál liszt
- 200 ml tej
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 200 g torma (reszelve)
- 1 marék sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 12 szelet sonka
Elkészítés:
Először készítsük el a besamelmártást. A vajat magas falú lábasban olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Miután a liszt kicsit lepirult, adjuk hozzá a tejet apránként, közben folyamatosan keverjük. A mártást főzzük sűrűre, közben sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A kész mártást tegyük félre és keverjük hozzá a reszelt tormát, sajtot, majonézt.
Ha szeretnénk, a krémet töltsük habzsákba, majd a sonka egyik felére nyomjunk belőle. Ha nincs habzsákunk, akkor kanál segítségével tegyünk a krémből a sonka egyik felére. Ezután tekerjük fel.
A sonkatekercseket tálalásig hűtőben tároljuk.
-
2024-04-02 09:32:01
-
2024-04-01 08:52:01
-
2024-03-31 10:16:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!