Frissítő caprese saláta másképp: édeskés eper a főszereplő

caprese-eperrel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sajnos elég gyakran futni bele vízízű, savanykás paradicsomokba, viszont ha hazai, édes eperrel dolgozol, garantált a siker!

Az olaszok híresek a minimalista receptjeikről, ilyen a caprese saláta is, amely általában 4 hozzávalóból áll: érett, édes paradicsomból, mozzarellából, friss bazsalikomból és balzsamecetből. 

Az alábbi verzió abban különleges, hogy a paradicsomot eper váltja le: ebből is igyekezz édeset és hazait választani, úgy tökéletesen ellensúlyozza az ecet savasságát. Ha nem elég édes a gyümölcs, egy kevés mézet is keverj a balzsamecet mellé, illetve olívaolajjal is érdemes összekeverni. 

Hidd el, ha elsőre furcsán is hangzik, ez lesz az új kedvenc salátád, ha egyszer elkészíted! 

Caprese saláta eperrel

caprese-eperrel2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 kg eper
  • 200 g mozzarellagolyó
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsuk meg, a csumáját szedjük ki, vágjuk szeletekre vagy félbe attól függően, mekkorák. A mozzarelláról öntsük le a levet, szűrjük le. Ha egész mozzarellával dolgozunk, vágjuk szeletekre. A bazsalikomleveleket mossuk át.

A mézet, a balzsamecetet, az olívaolajat keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, még mézzel lehet édesíteni ízlés szerint.

Forgassunk össze minden hozzávalót. Rögtön kínálhatjuk is, de a hűtőbe is betehetjük pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük