technologia
-
2024 április 25.
Így tartsd tisztán a vágódeszkát: 3 egyszerű lépést mutatunk
A vágódeszka megfelelő tisztítása az egyik legelső lépés a higiénikus főzés felé vezető úton. Ehhez mutatunk most neked 3 lépést.
-
2024 április 16.
Így tisztítsd meg hatékonyan a brokkolit: tuti trükköket mutatunk
Miért fontos alaposan megtisztítani a brokkolit felhasználás előtt? És hogyan? Erre mutatunk néhány trükköt.
-
2024 április 12.
Így lesz újra friss a szikkadt pékáru: a maradék pizza is új életre kel
Számtalan tippet találni, mit kezdj a maradék pékáruval: mi most arra adunk ötletet, hogy érdemes újra vonzóvá, frissé varázsolni. Ez a trükk pedig más maradékok újraélesztésére is kiváló.
-
2024 április 10.
Meg szabad enni a lejárt tojást? Attól is függ, hogy tárolod
Sokunkban merülhet fel a kérdés, amikor a tojásért nyúlunk, hogy vajon a dobozon lévő lejárati dátumot mennyire kell komolyan venni? Ennek járunk most utána.
-
2024 április 9.
Így csíráztass otthon: termeszd magad a salátához valót
Nincs is annál finomabb, mintha az általad csíráztatott, friss növényekkel készíted el kedvenc ételeidet. Ezekben ugyanis biztosan nem fogsz találni sem adalékanyagokat, sem növényvédő szereket, 100%-ban bionövényeket termeszthetsz.
-
2024 április 5.
Így vágd fel gyorsan a paprikát: a tiktokos trükköt érdemes kipróbálni
A vitaminokban bővelkedő paprika sokféleképpen felhasználható a konyhában, épp ezért többféle módon is elő lehet készíteni.
-
2024 március 16.
Bevált trükk a gyümölcslegyek ellen: így tartsd távol őket
Kevés dühítőbb dologgal találkozhatunk a konyhában, mint amikor a friss gyümölcsöt megmásszák a gyümölcslegyek. Szerencsére azonban ellenük is van már bevált trükk, amivel távol tarthatod őket.
-
2024 március 12.
Így érdemes pácolni a húsokat: 3 tipp, amitől sokkal ízletesebb a sült
A tökéletes sült titka a megfelelő fűszerezésben rejlik. Az ízesítés történhet egyszerűen, sóval és borssal, de érdemes más aromákkal, különlegesebb fűszerekkel is kísérletezni.
-
2024 március 6.
Így tárold és fogyaszd a tormát: receptet is mutatunk
A húsvét közeledtével a torma is újból főszerepbe kerül. Utánajártunk, hogy mégis mi fán terem, és mire használhatod még.
-
2024 február 29.
Tésztafőzési tippek: tényleg kell olaj a vízbe?
A tésztafőzés az egyik legegyszerűbb konyhai művelet, ennek ellenére el lehet rontani. Bármilyen tésztát is főzz, a csomagoláson írtakat mindig ajánlott elolvasni és betartani.
-
2024 február 27.
Így lesz újra ropogós a kihűlt pizza: biztos módszert mutatunk
Az ételek többsége frissen az igazi, és nincs ez másként a pizzával sem. Viszont, ha sajnálnád kidobni a szikkadt és másnapos szeleteket, mutatunk egy módszert, amivel visszaadhatod a pizzának a ropogósságát.
-
2024 február 25.
Minden, amit a wasabiról tudni kell: azt is elmondjuk, hogyan használd
A wasabiról általában mindenkinek a sushi jut az eszébe. De honnan is ered, és mire jó még ez az élénkzöld színű, csípős paszta? Cikkünkből most megtudhatod!
-
2024 február 20.
6 sűrítési technika, amit nem árt ismerni: legírozás, habarás és rántás
A konyhaművészetben kiemelt szerepet játszik a sűrítés, melynek köszönhetően sokkal ízletesebb és táplálóbb lesz a leves, főzelék vagy a mártás.
-
2024 február 18.
Növényi tojáshelyettesítők: ezt használd édes és sós ételekhez
A tojás helyettesítése kicsit sem bonyolult feladat, ha tudod, hogy milyen hozzávalókat használj az egyes ételekhez. Mutatjuk a legjobban működő opciókat!
-
2024 február 5.
Kivipucolás pár perc alatt: tuti tippeket mutatunk
A kivi, mint sok más gyümölcs, megéri a pénzét, ha a pucolására kerül sor. Pánikra azonban semmi ok, mert ezúttal tuti technikákat mutatunk!
-
2024 február 4.
Filléres házi készítmény makacs zsírfoltok ellen: a konyha újra ragyogni fog
Környezetbarát, olcsó házi súrolószer, mely könnyen megbirkózik a tűzhelyre vagy a csempére fröccsent zsírral.
-
2024 január 31.
Zabliszt vagy zabpehelyliszt? Ez a különbség a kettő között
A zabliszt és a zabpehelyliszt egyaránt zabból készült alapanyagok, azonban a feldolgozási folyamat miatt jelentős különbség van a felhasználásukat illetően.
-
2024 január 30.
Így olvaszd ki a fagyasztott húst gyorsan: 3 szuper tippet mutatunk
A hideg vízbe áztatás régi módszer, de mikróban és két fémlábas közt is kiolvaszthatod a fagyasztott húst, ha gyorsan van rá szükség.
-
2024 január 27.
Négy tévhit a fagyasztott zöldségekről: így használd őket
A zöldségek, ideális esetben, úgy az igaziak, ha frissen használjuk fel őket. Sajnos azonban, mivel mindennek nincsen 365 napon át szezonja, így marad a mirelit verzió. Összeszedtük 4 pontba, hogyan tudod őket fagyasztva is helyesen felhasználni.
-
2024 január 23.
Kence és tésztaétel is készülhet halkonzervből: 4 tippet mutatunk
Jó, ha lapul a kamrában halkonzerv, hisz finom és tápláló, és egy kis kreativitással remek, gyors vacsorák készíthetők belőle.
-
2024 január 17.
Így készíts színes tésztát otthon: eláruljuk, hogyan csinálják az olaszok
A házi tésztakészítés ma már nem nagy ördöngösség, viszont az, hogy mitől lesz szép színes, már szinte művészetnek számít. Tőlünk pedig most megtudhatod, hogy milyen technikákkal színezik a tésztát az olaszok, immáron több évszázada.
-
2024 január 7.
A gyors fogyás titka: csökkentsd a szénhidrátbevitelt Atkins-diétával
Számos olyan diéta van, amivel éhezés és koplalás nélkül is fogyhatsz, azonban kevés olyan van, amire tényleg sokan esküsznek. Ezek közé tartozik az Atkins-diéta is, amit az amerikai dr. Robert Atkins fejlesztett ki még az 1970-es években.
-
2023 december 29.
Virslifőzési tippek szilveszterre, néhány egyszerű recepttel karöltve
Szilveszterkor főleg, de egy átlagos hétköznap reggelen is komoly dilemmák övezik a virslifőzés mikéntjét? Kisokosunk segít elnavigálni a főzés és a receptek útvesztőjében is.
-
2023 december 14.
Halpucolás mesterfokon: így lesz pikkelymentes az ünnepi hal
A hal pucolása nem tartozik a kedvenc konyhai mozzanatok közé, most megmutatjuk, hogyan válhat mégis rutinná.
-
2023 december 13.
Így fagyaszd le a karácsonyi sütiket: bevált tárolási tippet mutatunk
Az ünnepekre készülő sütemények tárolási problémájával bizonyára mindenki szembesült már. Van azonban egy remek módja annak, hogy semmi se menjen kárba: megmutatjuk, hogyan tudod okosan lefagyasztani őket.
-
2023 december 4.
Így tartósítsd a sütőtököt: lekvár formájában egyszerűen varázslatos
Az őszi, téli szezon legnagyobb sztárja a sütőtök, melyből igen bő a választék. Legyen nagydobosi, kanadai vagy hokkaido, aki szereti, annak érdemes konzerválni a finomságot.
-
2023 november 29.
3 tipp gesztenyesütéshez: serpenyőben és air fryerben is készülhet
Az illatos csemegét otthon is megéri elkészíteni, adunk is néhány remek tippet, miként állj neki.
-
2023 november 28.
Így használd a különböző sajtfajtákat: nem mindet érdemes sütni
Bár ma már nagyon széles a paletta, ha sajtokról van szó, nem mindegy, hogyan használod fel őket. Attól függően, hogy lágy vagy kemény, zsíros vagy zsírszegény, máshogyan érdemes bánni velük.
-
2023 november 27.
Készíts savanyú káposztát házilag: mutatjuk a lépéseket
A savanyú káposztát önmagában és köretként is nagyon szeretjük: nyersen kitűnő vitaminbomba a szervezetnek, húsok mellé pedig kiváló kísérő lehet, akár többféle formában is.
-
2023 november 21.
Így hosszabbítsd meg a mosogatószivacs életét – 3 tippet mutatunk
A mosogatószivacsról egy dolgot tudunk biztosan: ha már a végét járja és nem szívesen használnánk edények tisztítására, akkor rögvest kidobjuk. A szivacsok élettartama azonban néhány praktikával meghosszabbítható.