Édes rebarbaraszósz házilag: tavaszi feltét gofrira és palacsintára
Ebben a rebarbaraszószban tökéletes összhangban vannak az édes és a fanyar ízek: palacsintához vagy akár sültekhez is használhatod!
A rebarbarát többnyire eperrel kombináljuk, és bár a kettő párosa vitathatatlanul verhetetlen, érdemes a karakteres növényt önmagában is elkészíteni. Ennél a szósznál éppen ez történik, és egy különleges, egyszerre édes és fanyar csemege lesz belőle.
Ahhoz, hogy igazán szép legyen a színe, válassz a rebarbarából élénkpiros színű szálakat. Az elkészült szószt fogyaszthatod rögtön elkészítés után melegen, de hidegen is nagyon finom lesz. Tökéletes feltét palacsintához, gofrihoz, joghurthoz, zabkásához vagy éppen chiapudinghoz.
Édes rebarbaraszósz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kg rebarbara
- 150 g cukor
- 1 ek citromlé
- 50 ml víz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
A rebarbarát mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd daraboljuk 1-2 cm-es darabokra. Tegyük egy nagyobb edénybe, keverjük hozzá a cukrot és a citromlevet, és 25-30 percre tegyük félre, amíg elkezd levet engedni.
Alacsony hőfokon, időnként átkeverve főzzük 10 percig, vagy akár tovább, ha sűrűbb állagot szeretnénk.
A vízzel keverjük csomómentesre a keményítőt, majd a vaníliakivonattal és a fahéjjal együtt adjuk a rebarbarához. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és fogyasszuk tetszés szerint.
-
2024-04-29 09:32:01
-
2024-04-27 10:16:01
-
2024-04-20 09:28:00
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!