Laktató tésztasaláta csirkével és főtt tojással: maradékmentőnek is tökéletes

43358642 3309322 2f9e340619fd82dd32c26a9e5a3f3efa wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Jól behűtve kínáld ezt a tésztasalátát, amellyel nyugodtan kiválthatsz egy főétkezést is.

A tésztasaláta nagyon laktató étel, de érdemes fehérjében és rostban gazdag alapanyagokkal keverni, mert úgy kevésbé emeli meg a vércukrot. Ez a saláta alapvetően majonézes alapú, de érdemes lágyítani egy kevés görög joghurttal. Ne tejfölt keverj bele, hogy ne adj hozzá még pluszzsírt.

Ha nem is rajongsz a csirkemellért, ebben a receptben biztosan szeretni fogod, nem fogod száraznak érezni, átjárja a szósz. Az alapvetően puha hozzávalók mellé válassz roppanós zöldséget, például kaliforniai paprikát, már csak az élénk színe miatt is szeretni fogod. Ha mégis mellőznéd a majonézt a tésztasalátából, akkor válaszd a könnyedebb verziót sok-sok zöldséggel

Tésztasaláta csirkével és főtt tojással

43358654 dbdab220cd25319a209a3c9453d75515 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 250 gramm szarvacskatészta
  • 3 darab tojás (L-es)
  • 0.5 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 120 milliliter majonéz
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál ecet vagy citromlé
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázzuk fel, majd tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel, és főzzük 15 percig, míg puha nem lesz. Öntsük le róla a vizet, majd hagyjuk kihűlni.

Főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A tojásokat is főzzük meg keménytojásnak, ezzel a módszerrel biztosan tökéletes lesz. Ha megfőtt, hideg víz alatt hűtsük ki, majd pucoljuk meg, és vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra.

A paprikát kockázzuk fel. 

Egy tálban keverjük össze az öntet hozzávalóit, a majonézt, a görög joghurtot, az ecetet (vagy a citromlevet), a mustárt, a sót és a borsot.

Az összes alapanyagot tegyük egy tálba, és óvatosan forgassuk össze az öntettel. Tegyük a hűtőbe 1 órára tálalás előtt.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük