Pirult brokkoli sajttal és baconnel keverve: csak tegyél mindent a sütőbe
Az egyszerű, fűszeres sült brokkolit sokan szeretik, különösen akkor, ha extra sajttal és baconnel készül.
A sajtos-baconös brokkoli kiváló tepsis étel, amit akár főfogásként, akár izgalmas köretként is számításba vehetsz. Nemcsak finom, hanem könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, mivel gyorsan és egyszerűen összedobható.
A brokkoli rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaz, így érdemes minél többször és többféleképpen a tányérra csempészni. Fűszerekkel megsütve, nasiként, tésztával, sőt fokhagymás, tejszínes szósszal, sajttal is fenséges.
Sajtos-baconös brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg sajt
- 6 szelet bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A brokkolit tisztítsuk meg, szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük félpuhára körülbelül hét perc alatt. Szűrjük le, és egyenletesen elosztva terítsük a vajjal kikent tepsibe.
A tejszínt keverjük össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a reszelt sajttal. Öntsük a brokkolira, majd szórjuk meg a kisebb darabokra vágott baconnel.
Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.
-
2024-03-12 10:16:01
-
2024-02-22 09:36:02
-
2023-11-21 09:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!