Vékony, roppanós zabkeksz: lukacsosra sül

ropogos-zabkeksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár hozzávalóból készül ez a ropogós, édes nassolnivaló, amit kicsik és nagyok is szeretni fognak.

Szuper ropogós és nagyon finom ez a zabkeksz, amely lukacsosra és leheletvékonyra sül a sok vajnak és cukornak, illetve a kevés lisztnek köszönhetően. A sütőben szinte karamellizálódik a széle, de vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan megéghet.

Liszt helyett zabpehely adja a keksz alapját, amely mellé egy kevés vaníliakivonatot is érdemes keverni, hogy finomabb legyen, sőt, akár barna vajat is használhatsz hozzá az extra ízekért. Ha szeretnéd, a kész, kihűlt kekszek talpát olvasztott csokiba is belemárthatod, úgy még mutatósabbak lesznek. 

Roppanós zabkeksz

ropogos-zabkeksz2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 120 g vaj
  • 150 g cukor
  • 1 db tojás
  • 90 g zabpehely (apró szemű)
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 0.25 tk sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A vajat olvasszuk meg egy kis lábasban vagy mikróban. Keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Hagyjuk állni a keveréket 5-10 percig.

Egy teás- vagy evőkanállal szedjünk halmokat a tepsire, de hagyjunk köztünk bőven helyet, mert teljesen ki fognak lapulni. (Ha nagyobb kanállal dolgozunk, kevesebb darab lesz.)

Toljuk őket a sütőbe 8-9 percre, míg a szélük aranybarna nem lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük