Vékony, roppanós zabkeksz: lukacsosra sül
Pár hozzávalóból készül ez a ropogós, édes nassolnivaló, amit kicsik és nagyok is szeretni fognak.
Szuper ropogós és nagyon finom ez a zabkeksz, amely lukacsosra és leheletvékonyra sül a sok vajnak és cukornak, illetve a kevés lisztnek köszönhetően. A sütőben szinte karamellizálódik a széle, de vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan megéghet.
Liszt helyett zabpehely adja a keksz alapját, amely mellé egy kevés vaníliakivonatot is érdemes keverni, hogy finomabb legyen, sőt, akár barna vajat is használhatsz hozzá az extra ízekért. Ha szeretnéd, a kész, kihűlt kekszek talpát olvasztott csokiba is belemárthatod, úgy még mutatósabbak lesznek.
Roppanós zabkeksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 120 g vaj
- 150 g cukor
- 1 db tojás
- 90 g zabpehely (apró szemű)
- 3 ek liszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 0.25 tk sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A vajat olvasszuk meg egy kis lábasban vagy mikróban. Keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Hagyjuk állni a keveréket 5-10 percig.
Egy teás- vagy evőkanállal szedjünk halmokat a tepsire, de hagyjunk köztünk bőven helyet, mert teljesen ki fognak lapulni. (Ha nagyobb kanállal dolgozunk, kevesebb darab lesz.)
Toljuk őket a sütőbe 8-9 percre, míg a szélük aranybarna nem lesz.
-
2024-04-09 10:16:01
-
2024-03-23 11:08:02
-
2024-03-15 09:24:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!