Isteni sonkás-sajtos omlettszendvics: laktató, meleg reggeli pillanatok alatt

omlettszendvics2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

10 perc alatt kész ez a tartalmas szendvics, ha szereted a tojásos reggeliket, ezt is imádni fogod.

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a meleg, laktató reggelit, amely szinte semmi munkával, pár hozzávalóból készül. Lényegében egy melegszendvicsről van szó, mégis több annál, ugyanis a kenyérszeletek tojással sülnek össze. Becsapós ez az étel, nagyon tartalmas, az omlett, a kenyér és a feltétek kerek egészet alkotnak.

A kenyeret simán a tojással is összesütheted, de érdemes megtölteni valamivel: én most sonkát és sajtot rejtettem bele. Vigyázz, előbbi sóz is, úgyhogy óvatosan fűszerezd a tojást. Ahogy a sajt megolvadt, el is készült a szendvics, tálalhatod is.

Omlettszendvics

omlettszendvics

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 2 db tojás
  • 30 ml tej
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 szelet kenyér (toast)
  • 3 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 2 vékony szelet sonka
  • 2 szelet sajt
  • zöldhagyma (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a tejet. Sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg vajjal. 

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd adjunk hozzá 1 evőkanál vajat és olajat. Ha elolvadt a vaj, öntsük rá a tojást, oszlassuk el a serpenyőben. Tegyük rögtön a tojás és a serpenyő közepére a két szelet kenyeret egymás mellé. Ha a tojás megszilárdult körülötte, fordítsuk meg az omlettet a belesült kenyérszeletekkel együtt. 

Hagyjuk a másik felét is 1 percig sülni, majd a tojás túllogó részeit hajtsuk rá a kenyérszeletekre minden oldalról. Tegyünk az egyik kenyérszeletre 2 szelet sonkát és sajtot, majd hajtsuk rá az üres felét, hogy egy szendvicset kapjunk.

Az így kapott szendvicset süssük oldalanként fél-fél percig. Ha a sajt megolvadt benne, tegyük tányérra, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük