Mustáros pácban pirult csirkemell: kezdőknek is sikerülni fog

Egyszerű, mustáros pácban pirult csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pirult csirkemell egy éjszakát pihen a mustáros pácban, ettől lesz finom puha és ízletes. Nem nehéz elkészíteni, ezért hétköznap vacsorára is bevállalhatod.

A csirkemell néhány hozzávalóból álló pácban pihen, amelyben a mustár az úr. A páctól a hús pikáns ízt kap: egyszerű, mégis ízletes étek, amely mellé bármilyen köret remekül illik.

Így még finomabb lesz

Ha szeretnéd, izgalmasabbá teheted a húst, ha tükörtojással koronázod meg, vagy reszelt sajtot sütsz rá. Ezektől a pluszoktól sokkal gusztusosabb és ízletesebb lesz.

Mustáros pácban pirult csirkemell

Egyszerű, mustáros pácban pirult csirkemell ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 0.5 darab citrom facsart leve
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel tetszés szerint, ha szükségesnek érezzük, akkor kicsit klopfoljuk ki.

A pác hozzávalóit keverjük össze: mustár, olaj, só, bors, Cayenne, citromlé. Ezután az előkészített hússzeleteket forgassuk a pácba, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat, majd a hússzeleteket oldalanként süssük 5-6 percig, míg szép színt kapnak. (A sütési idő a hús vastagságától is függ.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük