Aranybarna csirkecombok mézes-narancsos pácban sütve - Nagyon omlós lesz a hús

narancsos sült csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem elég, hogy laktató, még izgalmas ízkombináció is a csirke összepárosítása naranccsal és mézzel.

A gyümölccsel sült hús mindig különlegesebb, mint a sima zsiradékban készült, hiszen a hús átveszi a gyümölcs édes aromáját, a levétől szaftos és puha is marad. A hús bőre viszont ropogósan finom, amit úgy érhetsz el, ha egy kevés mézet csorgatsz rá.

A csirkének egyébként nagyon jót tesz, ha zöldségekkel sütöd együtt, abból is az édesebb fajtákkal, mint például répával. Az édes mellett a savanykásabb ízek is illenek a csirkéhez, érdemes kipróbálnod citrusfélékkel együtt is. Nyugodtan kísérletezz naranccsal, citrommal, lime-mal, ilyenkor télen nagyon jól fognak esni ezek az ízek. 

Mézes-narancsos pácban sült csirkecomb

narancsos sült csirkecomb recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
  • 2 darab narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint
  • 2 darab rozmaring (ág)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan tisztítsuk meg, majd sózzuk meg alaposan. Egy tepsibe öntsünk egy kevés olajat, majd fektessük bele a combokat. 

Az egyik narancsot facsarjuk ki, keverjük össze a mézzel, majd a fele adaggal locsoljuk meg a húst.

A másik narancsot vágjuk szeletekre. Tegyük rá a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), a negyedekbe vágott lilahagymát, fektessük mellé a rozmaringot, majd tegyük a hűtőbe egy órára. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Alufólia alatt süssük a húst 30 percig, utána vegyük le a fóliát, majd kenjük át a húsokat a mézes-narancsos pác másik felével. Tegyük a tepsibe a narancs- és hagymagerezdeket is. Süssük további 20 percet, amíg megpirulnak. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük