Krémes, majonézes krumplisaláta: a medvehagyma a lelke

medvehagymas-krumplisalata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csavarj egyet az untig ismert recepten, keverj friss medvehagymát a krumpli mellé, hihetetlenül feldobja a salátát.

A legegyszerűbb majonézes krumplisaláta is könnyedén feldobható, ha kiegészíted egy plusz alapanyaggal: most a szezonra való tekintettel medvehagyma került bele. A fokhagymaillatú és -ízű levelek minden ételt különlegessé tesznek, így nem szükséges melléjük sokféle fűszer. 

A szósz alapja tejföl, mustár és majonéz, ha több időd van, utóbbit házilag készítsd el. Ezenkívül csak sóra, borsra és egy kevés citromlére lesz szükséged, jól áll a krumplisalátának, ha picit savanykás.

Krumpliból mindenképp főzni valót válassz, azon belül is a salátaburgonya a legjobb döntés, gyorsan puhára fő, és nem hullik darabokra.

Medvehagymás krumplisaláta

medvehagymas-krumplisalata

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg salátakrumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • 10 dkg majonéz
  • 20 dkg tejföl
  • 1 ek mustár
  • só, bors
  • 0.5 db citrom leve
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, majd bő, forrásban lévő vízben főzzük kb. 20 percig, míg megpuhul. Villával ellenőrizzük. Ha elkészült, szűrjük le, hagyjuk hűlni, majd pucoljuk meg. Vágjuk karikákra.

Amíg fő a krumpli, vágjuk össze a medvehagymát. Lehet egészen finomra, de csíkokra is, én utóbbi mellett döntöttem.

Keverjük össze egy tálban a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sót, borsot. Forgassuk bele a medvehagymát is.

A karikákra vágott krumplit tegyük egy salátástálba, majd öntsük nyakon a szósszal. Forgassuk egybe, majd tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük