Mandarinos pohárdesszert granolával: krémes joghurt az alapja
Ez a pohárdesszert finom, gyorsan készül és még egészséges is: ropogós granola egészíti ki.
A mandarin édes íze tökéletes harmóniát alkot a selymes joghurttal, és még ropogós granola is kiegészíti. Utóbbit természetesen boltban is megveheted, azonban ha hajlandó vagy rászánni az időt, akkor sokkal jobban jársz ezzel a házi változattal – nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb is, mint a legtöbb boltban kapható.
A recept vegán, így a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül a desszertbe. A mandarint pedig tetszés szerint más szezonális gyümölcsre is cserélheted, mert ennek a kombinációnak szinte bármilyen édes, lédús gyümölcs jól áll.
Mandarinos pohárdesszert
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 ml növényi habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g kókuszjoghurt
- 150 g granola
- 4 közepes mandarin megpucolva, felszeletelve
Elkészítés:
Egy magasabb falú edényben adjuk a habtejszínhez a vaníliás cukrot, és kézi mixerrel habosítsuk fel.
Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a joghurtot.
A rétegezéshez először osszuk szét a granolát négy, egyenként kb. 200 ml-es desszertespohár között, majd kanalazzunk rá kevés vaníliás krémet.
Minden pohárba helyezzünk 1-1 felszeletelt mandarint, majd kanalazzuk rá a maradék krémet is. Tetszés szerint kevés granolaszórással díszítsük.
Hűtőben tároljuk, és 2-3 napon belül fogyasszuk el.
-
2024-05-01 06:30:01
-
2024-04-27 10:16:01
-
2024-04-12 09:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!