Mennyei epres morzsasüti: lekvárrá lényegül át a gyümölcs

epres morzsasüti cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Minél jobban beleolvad a gyümölcs a tésztába, annál intenzívebb ízélményben lesz részed, lédús eperrel isteni lesz.

A morzsasütit elképesztően könnyű összeállítani, de garantált vele a siker. A lényeg, hogy olyan gyümölcsöt válassz, amelyből lekvárt is szokás készíteni és lédús, mert az fog igazán krémesre sülni a sütőben. A tészta a zabpehelynek köszönhetően viszont roppanós lesz, így tökéletes a kontraszt. Ahogy beleharapsz, ropogni fog a fogad alatt, majd a krémes gyümölcs csak úgy szétolvad a szádban.

Ha épp nincs idénygyümölcs, akkor almából készítsd el, olyan lesz, mint egy pite. Mivel ezt a sütit forrón érdemes fogyasztani, egy kis vaníliafagyival végezd a hőkiegyenlítést. 

Epres morzsapite

epres morzsasüti recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Tészta:

  • 140 gramm liszt
  • 100 gramm cukor
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 110 gramm vaj

Töltelék:

  • 1 kilogramm eper
  • opcionális keményítő
  • 60 gramm cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az epret vágjuk kisebb darabokra, és forgassuk össze a cukorral és a vaníliakivonattal. Ha keverünk hozzá egy kávéskanál keményítőt, akkor még zselésebb állagúra fog sülni. 

Egy hőálló tálat vékonyan vajazzunk ki. Kanalazzuk bele az epres keveréket. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy másik tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit, majd szórjuk rá a gyümölcsre. A végén kockázzuk rá a hideg vajat. 

Süssük a morzsasütit 40-50 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük