Ropogós, csokiba mártott keksz: a kávé aromájától különleges

kkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó kekszet még izgalmasabbá teheted, ha kevés durvára vágott mogyorót vagy mandulát adsz a tésztához.

A finomság egyáltalán nem unalmas, ugyanis kétféle lisztből áll a tészta, finom- és rizslisztből, az ízében pedig a kávé aromája uralkodik. Hogy még finomabb legyen, sütés után várd meg, míg kihűl a keksz, majd mártsd csokiba. Ét- vagy tejcsoki helyett fehérrel is kipróbálhatod a finomságot.

Ha pedig még ennél is több izgalmat csempésznél a kekszbe, akkor a masszában 1-2 maréknyi durvára vágott mogyoró, mandula és még dió is elfér. Nem csak a tésztába mehetnek a magvak, miután csokiba mártottad a kekszet, szórd meg ízlés szerint a durvára vágott csemegével.

Csokiba mártott kávés keksz

kkct

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 1 evőkanál meleg víz
  • 250 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 225 g finomliszt
  • 75 g rizsliszt
  • 180 g ét- vagy tejcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A kávét és a meleg vizet keverjük össze.

A puha vajat és a cukrot keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk hozzá a kávés keveréket.

A liszteket szitáljuk tálba, majd kisebb adagokban forgassuk egybe a vajas keverékkel.

A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe 30 percre.

Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki 8 mm vékonyra, majd pohár- vagy pogácsaszaggató segítségével szúrjuk ki. A kiszúrt korongokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tepsit tegyük hűtőbe 60 percre.

A hűtőből kivett kekszeket toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 18-20 percre.

Várjuk meg, míg a keksz kihűl.

A csokit tördeljük darabokra, vízgőz felett olvasszuk meg, majd a keksz egyik felét vonjuk be az olvasztott csokival.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük