Krémes burritotál: rendhagyó formát ölt a mexikói ínyencség

Burrito-tal-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a burrito rendhagyó formát ölt: tortillalapok helyett tányérra kerül a töltelék.

Ez a burritotál nem csak megjelenésében különleges. Olyan nem hétköznapi feltétek alkotják, amelyekkel viszonylag ritkán találkozunk, a sok mexikói fűszer pedig tökéletes összhangot hoz létre. 

A tál legfontosabb eleme a sofritas, azaz egy füstös, szaftos, fűszeres tofus ragu, amely tökéletes helyettesítője a hagyományos marhahúsalapú tölteléknek. Emellé pedig a sok friss zöldségből készülő paradicsomos salsa és guacamole kerül, amelyeket saláta, konzerves kukorica és feketebab egészít ki. Ahogy láthatod, ez egy nagyon tartalmas étel, és mivel a legtöbb hozzávalója frissen az igazi, ezért érdemes nagyobb társaságnak elkészíteni akár vendégváróként, és rövid időn belül elfogyasztani.

Burritotál

Burrito-tal

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 bögre párolt rizs (kb. 1-1.5 bögre száraz rizsből)
  • 1 adag sofritas a leírás szerint
  • 1 adag guacamole a leírás szerint
  • 1 adag salsa a leírás szerint
  • 400 g konzerves feketebab
  • 1 kicsi konzerves kukorica
  • 0.5 fej friss saláta
  • 1 db lime
Recept idők

Elkészítés:

A következő receptekben leírtak szerint készítsük el a sofritast, a guacamolét, a paradicsomos salsát, és pároljuk puhára a rizst.

A rizst osszuk szét 4 tányér között, majd kanalazzuk rá a sofritast, a guacamolét, a salsát, a leszűrt feketebabot és kukoricát, majd díszítsük friss salátalevelekkel.

Ízlés szerint locsoljuk meg kevés lime-mal.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük