Avokádóval dúsított tojássaláta: majonézzel keverve fantasztikus

Avokádós tojássaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes tojássalátába avokádó is kerül, ettől még izgalmasabb lesz. Próbáld ki szendvicsben, vagy kínáld sültek mellé!

A tojássaláta az egyik legfinomabb hideg saláta, mely önmagában is finom, de köretként is kínálható. Krémesen az igazi, majonézzel dúsítva kiváló, de helyette joghurtot is lehet használni. A pikáns zamat kedvelői mustárt is adhatnak a salátához, de pluszzöldséggel is érdemes gazdagítani, újhagyma és zeller is elfér benne.

A hideg saláta bármilyen alkalomra remek választás, a húsvéti asztalon pedig kötelező! Kínálj mellé sós kalácsot és sonkát.

Avokádós tojássaláta

Avokádós tojássaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab tojás
  • 2 fej avokádó
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 fej paradicsom
  • 2 darab csemegeuborka
  • só és bors ízlés szerint
  • 5 evőkanál majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A tojást forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig. Ezután hűtsük ki és pucoljuk meg, vágjuk fel tetszés szerint.

Az avokádót pucoljuk meg és kockázzuk fel.

A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk finomra.

A paradicsomot mossuk meg és vágjuk kockákra.

A csemegeuborkát is vágjuk kockákra.

Az összekészített alapanyagokat (tojás, avokádó, lila hagyma, paradicsom és uborka) forgassuk egybe, közben adjuk hozzá a sót, borsot és a majonézt.

Fotó és videó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük