Roppanós spárga leveles tésztában: gyors előétel vagy könnyed ebéd
Spárgarajongóként mindenképp készítsd el ezt a mutatós vendégvárót: gyors, egyszerű és nagyon különleges.
Nyakunkon a spárgaszezon, a klasszikusnak számító krémleves vagy az epres spárgasaláta mellett most egy igazi különlegességet mutatunk. Ennél a fogásnál a zöldség leveles tésztában sül készre, és tökéletes harapnivaló vagy előétel lehet belőle.
A recept kész leveles tésztát használ, így az egészet villámgyorsan összedobhatod. Ha pedig még tovább fokoznád az élvezeteket, akkor reszelt sajtot és apróra vágott zöldfűszereket is szórj a spárgára, mielőtt becsomagolnád a tésztába.
Spárga leveles tésztában
Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 csomag spárga
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 csomag leveles tészta
- 100 g reszelt vegán sajt (vagy hagyományos)
- 2 ek friss bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem apróra vágva
- 2 ek szója- vagy más növényi ital
- 1 ek szezámmag a szóráshoz
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, és tördeljük le a fás végeket. Locsoljuk rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan masszírozzuk a szálakba.
A leveles tésztát hajtogassuk ki, egy éles késsel vagy pizzaszaggatóval vágjuk 8 egyforma téglalapra, és átlósan helyezzünk rájuk 3-4 szál spárgát. Szórjuk rá a reszelt sajtot és a zöldfűszereket, majd a két lelógó sarkot hajtsuk egymásra, így becsomagolva a spárgákat.
Kenjük le szójaitallal, szórjuk meg szezámmaggal és kevés sóval, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt. Citromlével meglocsolva fogyasszuk.
-
2024-05-03 08:32:01
-
2024-05-02 06:30:02
-
2024-04-29 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!