Ropogósra sült tonhalgolyók: olasz recept alapján készül

tonhalgolyo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a szuperegészséges főétel könnyen a család kedvence lesz: spagettihez, de még akár hambugerbe is tökéletesen passzol.

A tonhalból általában salátákat vagy fasírtot szoktak készíteni, és igen kedvelt alapanyaga a tavaszi-nyári szezonnak. Ezúttal azonban nem salátához, hanem egy paradicsomos, spagettis főételhez fogjuk felhasználni.

A recept szépsége, hogy kevés alapanyagból készül, mégis rendkívül laktató fogás lesz az eredmény, amelyben a tonhal, a paradicsom és a fenyőmag alkot izgalmas elegyet.

Ropogós tonhalgolyók

tonhalgolyo2

Hozzávalók 4 személyre

  • 160 g tonhalkonzerv
  • 1 kis marék fenyőmag
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek petrezselyem
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 400 g spagettitészta (vagy más)
  • 500 g üveges paradicsomszósz
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalról öntsük le az olajat egy kisebb tálba, tegyük félre. A tonhalat tegyük egy közepes méretű tálba, majd egy villa segítségével pépesítsük.

Ezután adjuk hozzá a fenyőmagot, a citrom reszelt héját, a petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tojást is.

Sózzuk, illetve ízlés szerint borsozzuk meg, majd kézzel alaposan keverjük össze, amíg masszává nem válik.

Ezt követően formázzunk belőle 6 db golflabdaméretű golyót.

Egy nagy lábasban tegyünk fel tésztafőző vizet forrni egy teáskanál sóval. A tésztát főzzük meg a csomagoláson írt idő szerint.

A kész tésztát szűrjük le, majd tegyük félre.

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel egy keveset a tonhal félretett olajából, majd süssük meg benne a golyókat, percenként megforgatva kb. 5 perc alatt, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. 

Konyhai papírtörlőre szedve csepegtessük le róluk a felesleges olajat.

A paradicsomszószt melegítsük fel egy közepes lábasban, majd forgassuk össze a spagettivel és a tonhalgolyókkal.

Ha mindent összekevertünk, már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük