Krémes majonéz házilag: nincs benne adalékanyag

hazi-majonez2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a majonézt, érdemes házilag összedobni, úgy biztosan nem tartalmaz adalékanyagokat, és sokkal finomabb és költséghatékonyabb választás.

A majonéz sokak kedvence, feldobja a hideg salátákat, szendvicseket, de akár még pácként is használható. Ha meguntad a bolti, adalékanyagokkal teli változatot, készítsd el házilag, egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt sokan gondolják.

A házi majonézhez csak tojássárgájára, citromlére, olajra és alapízesítőkre van szükség, illetve érdemes egy kevés mustárt is keverni bele, hogy még finomabb legyen. Olajból minél semlegesebb ízűt válassz, a napraforgó működik a legjobban. 

Fontos, hogy az olajat óvatosan, cseppenként add a tojáshoz, különben kicsapódhat, nem áll majd össze a krém. Ha viszont szépen lassan csurgatva adagolod, és közben folyamatosan kevered, akkor egy selymes, sűrű szósz lesz a jutalmad.

Házi majonéz

hazi-majonez

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 db tojássárgája
  • 3 tk citromlé
  • 1.5 tk mustár
  • 1 tk porcukor
  • 3 dl napraforgóolaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját, mustárt, citromlevet, porcukrot, sót, borsot keverjük alaposan össze egy habverő segítségével. 

Ezután csepegtetve kezdjük el hozzáönteni az olajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük. Ha kezd krémmé összeállni, utána már lassú, vékony sugárban adhatjuk hozzá az olajat.

Ha szépen összeállt, sűrű és krémes, kész van, még lehet sózni, borsozni. 

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük