Krémes tészta zsenge borsóval: a ropogós szalonna adja meg a karakterét

borsos-szalonnas-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyjából annyi idő elkészíteni ezt az ételt, mint megfőzni a tésztát, úgyhogy munka után is könnyedén összedobhatod!

Ha meleg ételt tennél az asztalra, de nincs időd, se kedved a konyhában ácsorogni, ez a tészta a tökéletes választás! Zsenge, friss borsóból készítve lesz a legfinomabb, bacon helyett pedig házi szalonnát is használhatsz, hogy még ízletesebb legyen. 

Amíg megfő a tészta és a borsó, addig összedobhatod a hagymás-szalonnás alapot, aztán már csak annyi a dolgod, hogy egybeforgass mindent. Hogy krémesebb legyen, egy kevés főzővízzel és tejszínnel melegítsd egybe.

Ez a tészta frissen, melegen a legjobb, ha sokat áll, magába szívja a szószt, úgyhogy rögtön kínáld! 

Szalonnás-zöldborsós tészta

borsos-szalonnas-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 160 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • 6 szelet bacon
  • 350 g penne
  • 70 ml tejszín
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Forraljunk bő, sós vizet, majd főzzük benne al dentére a tésztát. A főzési idő felénél dobjuk mellé a zöldborsót is. A főzővizéből tegyünk félre egy félbögrényit, majd szűrjük le, tegyük félre.

Közben egy széles, mély serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a szeletekre vágott bacont. Dinszteljük addig, míg a hagyma megpuhul, a bacon pedig ropogós lesz. Ekkor adjuk hozzá a leszűrt tésztát és borsót is, majd öntsük fel a tejszínnel.

Forgassuk össze, melegítsük egybe, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk krémesebbé tenni, adjunk hozzá a félretett főzővízből is.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük