Mennyei, krémsajtos-zöldfűszeres szendvics: ropogós uborkával készül
Ez a szendvicskrém tökéletes választás lehet, ha vendégeket vársz, de akár egy babaváró bulin is megállja a helyét!
A falatnyi szendvicsek mindig nagy sikert szoktak aratni, legyen szó akár baráti, akár családi összejövetelről. Hiszen ki ne szeretné a tartalmas és laktató előételt, amivel kihúzza a főfogásig?
Ezúttal egy sajtos szendvicskrém receptjét mutatjuk meg, amely fokhagymával, kakukkfűvel, sok petrezselyemmel és ropogós kígyóuborkával készül.
Krémsajtos szendvics
Hozzávalók 40 adaghoz
- 300 g kecskesajt
- 220 g krémsajt
- 6 ek tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított petrezselyem
- 0.5 tk aprított kakukkfű
- 2 kk só
- 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
- 1 db kígyóuborka
- 40 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a sajtokat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Dolgozhatunk kézi vagy elektromos habverővel is. A cél a szép, homogén állag elérése.
Az uborkát mossuk meg, majd töröljük meg és szeleteljük fel vékony karikákra.
A szendvicsek összeállításához kenjünk meg egy kenyérszeletet, majd tegyünk a krémre pár szelet uborkát. Végül helyezzünk rá egy másik szeletet.
Enyhén nyomjuk össze a szendvicset, majd ha szeretnénk, vágjuk le a széleiről a kenyérhéjat. Ezután, hogy megkapja a klubos stílust, vágjuk a szendvicset háromszög alakra.
Ezt ismételjük meg az összes szelettel, majd már tálalhatjuk is.
-
2024-04-08 07:50:02
-
2024-03-27 08:32:02
-
2024-03-14 07:32:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!