Mennyei, krémsajtos-zöldfűszeres szendvics: ropogós uborkával készül

sajtkremes-szendvicskrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a szendvicskrém tökéletes választás lehet, ha vendégeket vársz, de akár egy babaváró bulin is megállja a helyét!

A falatnyi szendvicsek mindig nagy sikert szoktak aratni, legyen szó akár baráti, akár családi összejövetelről. Hiszen ki ne szeretné a tartalmas és laktató előételt, amivel kihúzza a főfogásig?

Ezúttal egy sajtos szendvicskrém receptjét mutatjuk meg, amely fokhagymával, kakukkfűvel, sok petrezselyemmel és ropogós kígyóuborkával készül.

Krémsajtos szendvics

sajtkremes-szendvicskrem

Hozzávalók 40 adaghoz

  • 300 g kecskesajt
  • 220 g krémsajt
  • 6 ek tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • 0.5 tk aprított kakukkfű
  • 2 kk
  • 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1 db kígyóuborka
  • 40 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a sajtokat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. Dolgozhatunk kézi vagy elektromos habverővel is. A cél a szép, homogén állag elérése. 

Az uborkát mossuk meg, majd töröljük meg és szeleteljük fel vékony karikákra.

A szendvicsek összeállításához kenjünk meg egy kenyérszeletet, majd tegyünk a krémre pár szelet uborkát. Végül helyezzünk rá egy másik szeletet.

Enyhén nyomjuk össze a szendvicset, majd ha szeretnénk, vágjuk le a széleiről a kenyérhéjat. Ezután, hogy megkapja a klubos stílust, vágjuk a szendvicset háromszög alakra.

Ezt ismételjük meg az összes szelettel, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük