Selymes póréhagymaleves: krémsajt teszi ellenállhatatlanná

Krémsajtos póréhagymakrémleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyű és finom az egyszerű póréhagyma-krémleves, amely selymes textúráját a krémsajtnak és a tejszínnek köszönheti.

A levesek mindig jólesnek, minden évszaknak megvan az aktuális kedvence. Tavasszal és nyáron inkább a krémlevesek kerülnek előtérbe, majd, ahogy melegszik az idő, jöhetnek a hidegen kínált levescsodák.

Most egy meleg verziót mutatunk, melyben póréhagyma, fokhagyma, krumpli és zeller az úr. A finomság mindenféle plusz nélkül is kanalazható, de aki szeretné, krutonnal vagy sült baconnel, esetleg kolbászkarikákkal is kipróbálhatja.

Tökéletesen selymes

A levesbe tejszín és krémsajt is kerül, a kettő fenomenális együtt, sokkal finomabb és krémesebb így a végeredmény. A finomság bátran tovább gazdagítható, aki szeretné, 1 darab sárgarépát és 1-2 szál újhagymát is adhat hozzá egy maréknyi spenótlevéllel együtt. A pikáns ízek kedvelői pedig chilipelyhet is használhatnak a leves megbolondításához.

Krémsajtos póréhagymaleves

Krémsajtos póréhagymakrémleves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab krumpli
  • 1 szál szárzeller
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 l víz vagy alaplé
  • 100 g krémsajt
  • 2 dl főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (póréhagyma, fokhagyma, krumpli, zeller) pucoljuk és mossuk meg, majd tetszőlegesen vágjuk fel.

Egy kevés olajat egy magas falú edényben forrósítsunk fel, majd dobjuk rá az előkészített zöldségeket, és kezdjük el pirítani. Miközben pirulnak a zöldségek, fűszerezzük sóval, borssal és tárkonnyal, majd 4-5 perc után öntsük fel vízzel vagy alaplével, és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul.

A krémsajtot és a tejszínt keverjük össze, utána a leves főzőlevéből is adjunk hozzá. Ezután adjuk a leveshez, és 3-4 percig főzzük még, majd botmixerrel pürésítsük az egészet.

A kész levest kínálhatjuk pohárban vagy tálkákban, a tetejére kerülhet kruton vagy sült bacon.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük