Kapros krumplisaláta roppanós uborkával: ecetes öntet koronázza meg

uborkas-krumplisalata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Picit pikáns ez a különleges krumplisaláta, érdemes adni neki egy esélyt, biztosan visszatérő recept lesz a konyhádban!

Ha kedveled a krumplisalátát, próbáld ki ezt az uborkával és kaporral gazdagított verziót is, amelynek az öntet a lelke! A dresszing ugyanis mézes-mustáros, de ecet is kerül bele: ennek köszönhetően szinte pácként funkcionál, minél több ideig áll benne a zöldség, annál finomabb lesz.

Burgonyából használhatsz salátának valót, de sima főzni valót is, sőt, akár újkrumplival is működik a recept. A zöldséget nem érdemes megpucolni, elég alaposan megmosni és megdörzsölni a héját, majd egészben is megfőzheted, úgy még kevesebb lesz vele a munka.

Ecetből enyhét, 5%-osat használj, a fehérborecet tökéletesen működik!

Kapros-uborkás krumplisaláta

uborkas-krumplisalata

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli (salátának való)
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek aprított kapor
  • ízlés szerint
  • 2 szál zöldhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A héjas krumplikat alaposan mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük puhára 15-20 perc alatt. Ha könnyen belemegy a villa, szűrjük le. Várjuk meg, míg picit hűl, majd vágjuk őket négybe vagy nyolcba a méretüktől függően.

Az uborkát mossuk meg, a hagymát hámozzuk meg, mindkettőt vágjuk vékony szeletekre.

Az öntethez keverjük össze az ecetet, mustárt, mézet, olajat, kaprot és a karikákra vágott zöldhagymát.

Tegyük egy tálba az uborkát és a hagymát, öntsük rá a dresszing felét, forgassuk egybe. Mehet bele a krumpli is, a maradék dresszing, só és a citrom leve. Forgassuk át, kóstoljuk meg, ízlés szerint még ízesíthetjük.

Tegyük hűtőbe pár órára, minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük