Besamelmártásban sült spárga: így a legfinomabb a tavasz kedvence

Besamelmártásban sült spárga  cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tavasz királynőjeként számontartott spárga a szezonban kötelező. Besamelmártással sütve egyszerűen fenséges!

A spárga rendkívül ízletes, ráadásul még egészséges is! Hogy érvényesülni tudjanak a jótékony hatásai, a legjobb párolva kínálni. Természetesen a zöldségből sokféle izgalmas étel készülhet, hollandi mártással kihagyhatatlan, de besamellel nyakon öntve is érdemes kipróbálni.

A besamelmártásban sült spárga fenséges finomság: az étek tetejére reszelt parmezán és pankomorzsa is kerül. A pankomorzsától játékosabb a textúrája, jól áll neki a ropogós elem. Ha szeretnéd, egy kis chilipehellyel is bolondítsd meg a zöldséget! Az így készült spárga jólesik magában és köretként is kínálható.

Besamelmártásban sült spárga

Besamelmártásban sült spárga  ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 csokor spárga
  • 1 marék pankomorzsa
  • 10 dkg reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, majd apránként öntsük fel tejjel, közben folyamatosan kevergessük a mártást, addig, amíg szépen besűrűsödik. Amíg a kívánt textúrát eléri a mártás, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.

A spárgát alaposan mossuk meg, a fás részeket távolítsuk el. Ezután pakoljuk a zöldet egy tepsire, majd öntsük rá a mártást.

A besamelmártásos spárga tetejére szórjunk pankomorzsát és parmezánt, majd toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük