Besamelmártásban sült spárga: így a legfinomabb a tavasz kedvence
A tavasz királynőjeként számontartott spárga a szezonban kötelező. Besamelmártással sütve egyszerűen fenséges!
A spárga rendkívül ízletes, ráadásul még egészséges is! Hogy érvényesülni tudjanak a jótékony hatásai, a legjobb párolva kínálni. Természetesen a zöldségből sokféle izgalmas étel készülhet, hollandi mártással kihagyhatatlan, de besamellel nyakon öntve is érdemes kipróbálni.
A besamelmártásban sült spárga fenséges finomság: az étek tetejére reszelt parmezán és pankomorzsa is kerül. A pankomorzsától játékosabb a textúrája, jól áll neki a ropogós elem. Ha szeretnéd, egy kis chilipehellyel is bolondítsd meg a zöldséget! Az így készült spárga jólesik magában és köretként is kínálható.
Besamelmártásban sült spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 csokor spárga
- 1 marék pankomorzsa
- 10 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, keverjük hozzá a lisztet, majd apránként öntsük fel tejjel, közben folyamatosan kevergessük a mártást, addig, amíg szépen besűrűsödik. Amíg a kívánt textúrát eléri a mártás, fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
A spárgát alaposan mossuk meg, a fás részeket távolítsuk el. Ezután pakoljuk a zöldet egy tepsire, majd öntsük rá a mártást.
A besamelmártásos spárga tetejére szórjunk pankomorzsát és parmezánt, majd toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
-
2024-05-13 07:50:01
-
2024-05-05 07:50:02
-
2024-05-02 06:30:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!