Szaftos és ízletes csirkepaprikás: eteti magát, olyan finom

Szaftos csirkepaprikás cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkepaprikás jó minőségű fűszerpaprikával és háztáji csirkével készítve az igazi. A szaftos fogást nokedlivel vagy tésztával kínáld.

A békebeli étel sokak kedvence, ami nem is csoda. A sűrű szaftjáról híres csirkepaprikás sosem merül feledésbe, egy-két újítást azonban kaphat a régi recept.

Így lesz verhetetlen a szaftja

A csirkepaprikás akkor az igazi, ha hazai termékekből készül. Válassz magyar hagymát, paprikát, paradicsomot, fűszerpaprikát, csirkéből pedig a szabadtartásút keresd. A szaft pedig legyen jó tejfölös!

Nem olyan gusztusos, ha a szétfőtt zöldségdarabok a szaftban maradnak, ezért érdemes botmixerrel átmenni rajta, így selymesebb is lesz. A recept nem kap nagy újítást, de aki szereti a pikáns ízeket, csípős paprikakrémmel dobja fel a pörköltet. A szaftos ételt kínáld nokedlivel vagy tésztával, és az uborkasalátáról se feledkezz meg.

Szaftos csirkepaprikás

Szaftos csirkepaprikás ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 darab csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 3 evőkanál libazsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál csípős paprikakrém (opcionális)
  • 250 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsuk meg, ha szükséges.

A zöldségeket is tisztítsuk meg (vöröshagyma, paprika, paradicsom), majd a hagymát vágjuk finomra, a paprikát és a paradicsomot kockázzuk apróra, vagy nagyobb darabokra is vághatjuk.

A zsír nagy részét egy magas falú edényben olvasszuk fel, majd helyezzük rá a csirkecombokat, és oldalanként pirítsuk 6-8 percig. Ezután szedjük tányérra és tegyük félre a húst.

A lábasba, amelyben a hús pirult, tegyünk még 1 evőkanál zsírt, majd dobjuk rá a finomra aprított hagymát és dinszteljük üvegesre. Ezután az előkészített paprikát és paradicsomot is adjuk hozzá, 2-3 percig pirítsuk, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát. A zöldségeket öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és a combokat tegyük vissza az edénybe, a sót és borsot is adjuk hozzá. Aki szereti a csípőset, ekkor keverje hozzá a paprikakrémet is.

A csirkepaprikást főzzük addig, amíg a hús megpuhul (körülbelül 35- 40 perc). Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. Ezután a combokat ismét szedjük tányérra és tegyük félre.

A szafthoz keverjük hozzá a tejfölt, és botmixer segítségével tegyük simává. A húst tegyük vissza a szaftba, 2-3 percig főzzük még, majd nokedlivel vagy tésztával kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük