Mangóval és tejszínhabbal töltött palacsinta: klasszikus recept egzotikus kiadásban

mangos-palacsinta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémes, édes és üde ez a friss gyümölccsel töltött palacsinta, ismerős, mégis különleges desszertet tálalhatsz.

Ha kedveled a palacsintát, próbáld ki a klasszikus, lekváros töltelék helyett valami mással, például mangóval és tejszínhabbal. Ez a kombináció tökéletes lesz, friss, édes, krémes, csak szeretni lehet! 

A palacsintát elkészítheted a saját, bevált, hagyományos recepted szerint is, de érdemes kipróbálni az alábbi verziót is. 

Ha esetleg nem kapsz friss, érett mangót, konzervvel is dolgozhatsz, ebben az esetben csöpögtesd le alaposan, mielőtt a tésztába töltöd. Mivel a habtejszín hamar összeesik, a betöltött palacsintákat rögtön kínáld! 

Mangóval és tejszínhabbal töltött palacsinta

mangos-palacsinta2

Hozzávalók 10 darabhoz

Palacsinta:

  • 250 ml tej
  • 40 g liszt
  • 30 g keményítő
  • 30 g porcukor
  • 3 db tojás
  • kevés olaj

Töltelék:

  • 2 db érett mangó
  • 180 ml habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintatésztát: az összes alapanyagot (kivéve az olajat) keverjük csomómentesre. Egy hígabb tésztát fogunk kapni. Tegyük a hűtőbe 1 órára.

Enyhén kenjünk ki olajjal egy 18 centi átmérőjű palacsintasütőt, majd süssük meg benne a tésztát a szokásos módon 1-2 perc alatt. (Nagyobb serpenyővel is dolgozhatunk, akkor kevesebb darab lesz.) Ha kisült minden palacsinta, hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A hideg habtejszínt kezdjük el habbá verni, majd mikor kezd összeállni, adjuk hozzá a porcukrot és a habfixálót is. Verjünk kemény habot belőle.

A mangókat pucoljuk meg, majd vágjuk a húsát 10 szeletre.

Terítsünk magunk elé egy palacsintát, az alsó harmadába kanalazzunk 1 centi vastagon tejszínhabot, tegyünk rá egy szelet mangót. Hajtsuk be a palacsinta alját, majd a bal és jobb oldalát, így tekerjük fel. 

Rögtön tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük