Darált húsos ragu salátába töltve: mutatós előétel kevés munkával
Viszonylag gyorsan és kevés munkával készül ez az ízekben gazdag ragu, ami salátalevélbe töltve lesz igazán mutatós.
A yuk sung névre hallgató étel a kínai konyha nagy kedvence, valójában egy wrap, csak tortillalap helyett salátalevélbe csomagolják a tölteléket. A darált húsos ragu nagyon pikáns és karakteres, ugyanis kínai ötfűszerkeverék, szójaszósz és osztrigaszósz ízesíti. Előbbit ázsiai boltokban és fűszereseknél szerezheted be, utóbbi kettőt pedig szinte bármelyik szupermarketben.
A betöltött levelek könnyed ebédként és előételként is helytállnak, egy grillparti szuper kiegészítői lehetnek, az ízlelőbimbókat és a szemet is kényeztetik.
Húsos ragu salátába töltve
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 centi friss gyömbér
- 2 db répa
- 250 g gomba
- 2 db kaliforniai paprika
- 500 g darált disznóhús
- 3 tk kínai ötfűszer-keverék
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek osztrigaszósz
- 3 szál újhagyma
- 2 db szívsaláta
- 2 db chili
Elkészítés:
A vörös-, a fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbi kettőt reszeljük le. A gombát és a paprikát mossuk meg, vágjuk finomra a megtisztított répával együtt.
Forrósítsunk olajat egy wokban, majd dobjuk rá a darált húst, szórjuk rá a fűszerkeverék felét. Addig pirítsuk, míg be nem barnul.
Adjuk hozzá a vörös-, a fokhagymát, gyömbért, répát, gombát, paprikát, a maradék fűszerkeveréket, szója- és osztrigaszószt. 10-15 percig gyakori kevergetés mellett főzzük, míg a zöldségek roppanósan puhák lesznek, a szósz pedig sűrűsödik, szépen bevonja őket. Vegyük le a tűzről.
Közben a szívsalátát mossuk meg, szedjük leveleire.
Kanalazzunk minden levélbe egy adag húsos ragut, a tetejét pedig díszítsük újhagyma- és chilikarikákkal. Rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!