Epres spárgasaláta rukkolaágyon: tavaszi, frissítő ízvilág
Ez a saláta gyors, friss és tele van vitaminokkal, ráadásul nagyon különleges: eper, spárga és rukkola alkotja.
Fogyaszthatod különleges előételnek, fetával kombinálva könnyed ebédnek vagy vacsorának – ez a saláta biztosan nem lesz unalmas. Bár elsőre a nem szokványos ízpárosítás furcsának tűnhet, de a tavasz két szupersztárja nagyon is illik egymáshoz. A spárga nyers, zöldes íze tökéletesen kiegészíti az édes, lédús epret, ráadásként pedig rukkola is kerül az összeállításba.
A hozzávalókat az édeskés, balzsamecetes öntet hozza igazán közös nevezőre, és a pirított fenyőmag teszi fel az i-re a pontot. Ha épp nincsen kéznél balzsamecet, akkor használj helyette sima ecetet vagy citromlevet.
Epres spárgasaláta
Hozzávalók 2 személyre
A salátához:
- 500 g zöld spárga
- 250 g eper
- 2 marék rukkola
- 1 csokor bazsalikom apróra vágva
- 2 ek pirított fenyőmag
Az öntethez:
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek juharszirup
- 1 tk mustár
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, tördeljük le a fás végeket, és vágjuk 3-4 darabra. Dobjuk őket forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és 5 perc alatt főzzük közepesen puhára. Szűrjük le, és tegyük egy tálba.
Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárát, és mérettől függően negyedeljük vagy felezzük el a szemeket. Tegyük a spárga mellé a rukkolával, a bazsalikommal és fenyőmaggal együtt.
Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük a salátára. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy az epret ne törjük össze. Szedjük tányérokra, és tetszés szerint friss citromlével meglocsolva fogyasszuk.
-
2024-05-13 07:50:01
-
2024-05-05 07:50:02
-
2024-05-03 08:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!