Frissítő caprese saláta másképp: édeskés eper a főszereplő
Sajnos elég gyakran futni bele vízízű, savanykás paradicsomokba, viszont ha hazai, édes eperrel dolgozol, garantált a siker!
Az olaszok híresek a minimalista receptjeikről, ilyen a caprese saláta is, amely általában 4 hozzávalóból áll: érett, édes paradicsomból, mozzarellából, friss bazsalikomból és balzsamecetből.
Az alábbi verzió abban különleges, hogy a paradicsomot eper váltja le: ebből is igyekezz édeset és hazait választani, úgy tökéletesen ellensúlyozza az ecet savasságát. Ha nem elég édes a gyümölcs, egy kevés mézet is keverj a balzsamecet mellé, illetve olívaolajjal is érdemes összekeverni.
Hidd el, ha elsőre furcsán is hangzik, ez lesz az új kedvenc salátád, ha egyszer elkészíted!
Caprese saláta eperrel
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kg eper
- 200 g mozzarellagolyó
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az epret tisztítsuk meg, a csumáját szedjük ki, vágjuk szeletekre vagy félbe attól függően, mekkorák. A mozzarelláról öntsük le a levet, szűrjük le. Ha egész mozzarellával dolgozunk, vágjuk szeletekre. A bazsalikomleveleket mossuk át.
A mézet, a balzsamecetet, az olívaolajat keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, még mézzel lehet édesíteni ízlés szerint.
Forgassunk össze minden hozzávalót. Rögtön kínálhatjuk is, de a hűtőbe is betehetjük pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
-
2024-05-01 10:32:01
-
2024-04-29 10:16:01
-
2024-04-28 09:28:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!