
Mamaféle zöldbabfőzelék egyszerűen: krémes, tejfölös rántással a legfinomabb
A zöldbabfőzelék zsenge zöldségből készítve a legfinomabb, de ha csak mirelit van kéznél, abból is összedobhatod.
A csirkesalátának több változatát is ismerni, de készítetted már zöldbabbal? Ez a hüvelyes teljesen új ízvilágot kölcsönöz az ételnek!
Az egészséges és ínycsiklandó receptben puhára főtt csirkemell, krémes joghurtos öntet és ropogós zöldségek találkoznak, és nemcsak tápláló, hanem egy igazán finom ételt is eredményeznek.
Akkor lesz a legjobb a saláta, ha fél óráig hagyod a hűtőszekrényben állni, így összeérnek az ízek. Tálalhatod kenyérrel, de önmagában is megállja a helyét.
A csirkemellet mossuk meg, tisztítsuk meg, majd főzzük puhára sós vízben.
A tojásokat és a zöldbabot helyezzük egy-egy edénybe, öntsük fel bő vízzel, forraljuk fel. Ha kész, a babot szűrjük le, a tojást pedig öntsük le hideg vízzel, ezután pucoljuk meg és vágjuk kis darabokra.
Az elkészült csirkemellet szeleteljük kockákra.
Egy tálba helyezzük bele a saláta hozzávalóit, ezután készítsük el az öntetet. A joghurthoz keverjük hozzá a mustárt és a majonézt, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Hagyjuk a hűtőszekrényben fél órát pihenni.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors