Villámgyors kakaós amerikai palacsinta: a reggelek sztárja lesz

15
Nyomtatás
Csokis-palacsinta-c

Ha unod már a klasszikust, akkor próbáld ki ezt a felturbózott kakaós amerikai palacsintát: csak úgy eteti magát.

A lágy és puha amerikai palacsinta az egyik legfinomabb harapnivaló, és ha a klasszikus változatot picit továbbgondolnád, akkor adj hozzá egy adag kakaót is.

A recept gyors és nagyon egyszerű, így akár hétköznapi reggelire is összedobhatod, a maradékból pedig hidegen is mennyei tízórai lehet. A recept vegán, így sem tejtermékeket, sem pedig tojást nem tartalmaz.

Kakaós amerikai palacsinta

Csokis-palacsinta

Hozzávalók -+ darabhoz

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 tk. sütőpor
  • fél tk.
  • 3 ek. cukor
  • 3,5 dl szójaital
  • 5 dkg növényi vajalternatíva felolvasztva
  • 10 dkg kókuszjoghurt
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor, só, cukor).

Több részletben keverjük hozzá a növényi italt, a kókuszjoghurtot, a növényi vajalternatívát, a citromlevet és a vaníliakivonatot. Dolgozzuk össze, de ne keverjük túl, hogy a buborékok ne szökjenek ki a masszából.

Hagyjuk 10 percig pihenni, majd keverés nélkül kanalazzunk belőle kisebb merőkanálnyi adagokat forró serpenyőbe vagy palacsintasütőbe, és oldalanként 2 perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon