Spenótos csicseriborsó-fasírt: gyors ebéd friss zöldségekből

6
Nyomtatás
spenotos-csicseriborso-fasirt

A spenótos-csicseriborsós fasírt titka, hogy csupán néhány hozzávalóból készül, mégis gyors, egészséges és finom ételt kapsz, ami ebédre, vacsorára, de akár uzsonnára is tökéletes!

A csicseriborsó olyannyira univerzális és népszerű alapanyag, hogy nemcsak hummuszt készíthetsz belőle, hanem akár fasírtot is. Ezúttal egy spenótos változatot készítünk el, amelybe számos fűszernövény és zöldség is kerül.

Bazsalikom, petrezselyem, spenót is gazdagítja, amelyekből egy isteni finom fogás születik. Remek ebéd vagy uzsonna is lehet belőle salátával vagy bármilyen más, egyszerű körettel.

Spenótos csicseriborsó-fasírt

spenotos-csicseriborso-fasirt

Hozzávalók -+ adaghoz

A fasírthoz:

  • 40 dkg csicseriborsó-konzerv
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 5 dkg leveles spenót
  • 1 db tojás
  • 1 db sárgarépa
  • fél db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • negyed tk.
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. kömény
  • 1 tk. bors

A sütéshez:

  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót szűrjük le, majd tegyük egy nagy tálba, és egy villával pépesítsük le. 

A spenótot, a petrezselymet és a bazsalikomot öblítsük le, majd csepegtessük le. Aprítsuk össze.

A sárgarépát és a hagymákat hámozzuk meg. A répát és a fokhagymát reszeljük le, a vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Az összes hozzávalót tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze.

Formázzunk a masszából pogácsákat – kb. 1,5-2 evőkanálnyi egy pogácsa –, majd egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőmérsékleten melegítsük fel az olajat, és süssük benne aranybarnára.

A kész pogácsákat szedjük papírtörlőre, majd tegyük át tányérra, és kínáljuk friss salátával, hummusszal vagy valamilyen finom mártogatóssal.

Fotó forrása: Getty Images

Neked ajánlott

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon