
Retró kókusztekercs sütés nélkül: dupla adagban készítsd
Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.
A keksztekercs igazi retró kedvenc, ami itthon igen népszerű, örömmel készítik a családok. A finomság többféle töltelékkel készülhet, mi most lekvárral és házi főzött krémmel ajánljuk.
A kókusztekercs könnyen összedobható, csak arra figyelj, hogy miután elkészült, tedd hűtőbe, így az ízek összeérnek és a desszert is összeáll, szépen lehet szeletelni.
Először a krémet készítsük el: a tej háromnegyed részét kezdjük el melegíteni. Közben a maradék tejet keverjük el a liszttel, adjunk hozzá egy keveset a forró tejből is, majd folyamatos kevergetés mellett öntsük a lábasba. Főzzünk belőle selymes krémet. Ezután tegyük félre és hűtsük ki, közben keverjük át.
A vajat a porcukorral keverjük habosra, majd forgassuk a kihűlt tejes krémhez.
A darált kekszhez forgassuk hozzá a porcukrot és a kakaót. Ezután adjuk hozzá a lekvárt, tejet és a rumot, dolgozzuk egybe az alapanyagokat. (Ha szükséges, tejet még adjunk a masszához, hogy jól gyúrható legyen.)
A jól formázható tésztát két sütőpapír között nyújtsuk ki.
A tészta tetejét kenjük meg krémmel, majd a lekvárból is tegyünk rá. (Ezt fordítva is megcsinálhatjuk. Először mehet a lekvár a darált alapra, utána a főzött krém.)
A sütőpapír segítségével tekerjük fel a tésztát.
A rudat hempergessük be vagy szórjuk meg kókuszreszelékkel.
A kókusztekercset tegyük hűtőbe néhány órára, így az ízek összeérnek és szépen szeletelhető lesz.
Fotók: Getty Images