Joghurtos, uborkás reteksaláta: sok kapor és mustár adja meg a karakterét

3
Nyomtatás
Uborkas-reteksalata-c

Ez a tavaszi saláta igazi különlegesség: a megszokott uborkás alaphoz ugyanis vékonyra szeletelt retek is kerül, és krémes joghurtos öntettől lesz selymes!

A tavaszi időszak egyik legkedveltebb zöldsége a friss, lédús, roppanós retek, amely igazi felüdülés a szürke téli hónapok után. Amellett, hogy frissen önmagában vagy édesre sütve fogyasztod, salátákhoz is nagyon illik: nemcsak egy plusztextúrát ad a vele készülő ételnek, de az ízvilágát is feldobja. 

Ez az uborkás reteksaláta éppen ilyen: a jól ismert hagymás-kapros ízesítéssel készül, a hagyományoshoz képest annyi változtatással, hogy tejföl helyett kókuszjoghurttól lesz krémes. A saláta így nemcsak tej- és laktózmentes, hanem egészségesebb is, hiszen kevesebb zsírt tartalmaz.

Uborkás reteksaláta

Uborkas-reteksalata

Hozzávalók -+ személyre

  • 1 közepes kígyóuborka
  • 5 kisebb retek
  • 1 közepes lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 30 dkg kókuszjoghurt
  • fél tk.
  • fél tk. bors
  • fél közepes citrom leve
  • 1 ek. almaecet
  • 2 tk. mustár
  • 2 tk. cukor
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát és a retket szeleteljük vékonyra egy éles késsel vagy mandolinszeletelővel, majd tegyük salátástálba.

Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan forgassuk össze.

Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb akkor lesz, ha előtte 1-2 órára hűtőbe tesszük. A maradékot hűtőben tároljuk, és 2 napon belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Neked ajánlott

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon