Majonézes sültkrumpli-saláta: a ropogósra sült burgonya a lelke

5
Nyomtatás
sultkrumpli-salata

A sült krumplit mindenki szereti, de mi lenne, ha egy kicsit izgalmasabbá tennénk? Ez a saláta a tökéletes példa arra, hogyan lehet egy egyszerű köretből laktató, ízekben gazdag fogást varázsolni.

A ropogós burgonyaszeletek krémes, joghurtos, majonézes öntettel találkoznak, amit friss zöldségek tesznek igazán könnyeddé és üdítővé. Tökéletes kiegészítője lehet egy grillpartinak, de akár magában is laktató fogás.

Gyorsan elkészíthető, mégis különleges, így akár egy hétköznapi vacsorát is feldobhatunk vele, vagy könnyed ebédet.

Sültkrumpli-saláta

sultkrumpli-salata

Hozzávalók -+ személyre

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • fél tk. szerecsendió
  • 1 db citrom leve
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kg krumpli
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sültkrumpli-saláta elkészítését kezdjük az öntettel: keverjük össze egy tálban a natúr joghurtot, a mustárt, a majonézt, a citromlevet, majd fűszerezzük szerecsendióval, sóval és borssal.

A kígyóuborkát mossuk meg, majd vágjuk kis darabokra, a lila hagymát tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.

A petrezselymet szintén öblítsük le, majd lecsepegtetés után aprítsuk fel.

Végezetül az uborkát, a hagymát és a petrezselymet is adjuk az öntethez.

A burgonyát hámozzuk meg, majd tegyük fel bő, sós vízben főni. Amikor már puha, vegyük le a tűzről és helyezzük sütőpapírra.

Egy vastag falú pohár segítségével nyomjuk össze a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, ameddig ropogósra és aranybarnára nem sülnek.

Utolsó lépésként keverjük össze a sült krumplit az öntettel és a zöldségekkel, majd helyezzük a hűtőszekrénybe negyedórára.

Ez követően pedig már tálalhatjuk is.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Neked ajánlott

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon