Aranybarna zöldséggolyó sok zöldfűszerrel: kívül ropogós, belül krémes

5
Nyomtatás
Zoldseggolyo-c

Készíts gyors, könnyű zöldséggolyót cukkini, répa és krumpli keverékéből: ropogósra pirul, és szuper módja annak, hogy több zöldséget csempéssz be az étrendedbe.

Ezek az apró zöldséggolyók tele vannak friss zöldfűszerekkel, kívül ropogósak, a belsejük pedig krémesre sül. Olyan egyszerű hozzávalók alkotják, mint a cukkini, a sárgarépa és a krumpli, liszt helyett pedig kukoricakeményítő kerül bele, ettől lesz a textúrája különösen ropogós. 

Ami a fűszerezését illeti, bátran a szabadjára engedheted a fantáziádat, hiszen sokféle ízesítés jól áll ennek az összeállításnak. Tehetsz bele apróra vágott fokhagymát, a friss zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom, a kakukkfű vagy épp a kapor is illik hozzá.

Ropogós zöldséggolyó

Zoldseggolyo

Hozzávalók -+ személyre

  • 2 közepes cukkini
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma apróra darabolva
  • fél tk.
  • fél tk. bors
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 1 ek. metélőhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 20 dkg kókuszjoghurt
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Reszeljük le a zöldségeket apró lyukú reszelőn, szórjuk le kevés sóval, és hagyjuk állni 10 percig. 

Nyomkodjuk ki belőle a kivált folyadékot, majd keverjünk hozzá minden más hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze. Kisebb evőkanálnyi mennyiségekből formázzunk szabályos golyókat, és sorakoztassuk tálcára.

Hevítsünk fel annyi olajat, amennyi ellepi a golyókat, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket aranybarnára 7-8 perc alatt. Szedjük őket papírtörlőre, majd valamilyen krémes mártogatóssal fogyasszuk. Ez a joghurtos, zöldfűszerekkel készülő krém tökéletes választás mellé.

Fotók: Getty Images

Neked ajánlott

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon