Tavaszi cukkinitekercs ropogós bundában: nyúlós sajt olvad bele

5
Nyomtatás
tavaszi-cukkinitekercs

Most egy különleges, de egyszerű receptet mutatunk, amely remek választás baráti összejövetelekre vagy egy gyors vacsorához: a cukkininyársat sütőben is könnyen elkészítheted.

Ahogy a tavasz beköszönt, a konyhánkban is megjelennek a friss zöldségek és gyümölcsök, amelyek tökéletes alapanyagok a könnyű, ízletes ételek elkészítéséhez. A cukkininyárs igazi titka a töltelékben rejlik, amelyben a sonka és a nyúlós sajt dominál. Az alapanyagokkal bátran kísérletezhetsz is: használhatsz füstölt sonkát a különlegesebb végeredményért.

A kész cukkininyársakat tálalhatjuk önállóan, vagy kísérhetjük friss salátával, joghurtos öntettel vagy akár egy könnyű mártással is. Ez a fogás nemcsak ízletes, hanem látványos is, így biztosan lenyűgözi majd a vendégeidet.

Tavaszi cukkinitekercs

tavaszi-cukkinitekercs

Hozzávalók -+ darabhoz

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg csirkemellsonka
  • 12,5 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • fél tk.
  • 10 dkg zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, és hosszában szeleteljük fel vékony szeletekre.

Helyezzük egy vágódeszkára a szeleteket, majd egyesével töltsük meg őket sonkával és sajttal. Ezután tekerjük fel mindet egyesével, és szúrjuk fel egy fanyársra. A pálca hosszától függően 2-3 tekercs is ráfér egyre.

A tojásokat verjük fel a sóval, majd forgassuk meg benne a cukkinitekercseket, és utána a panírmorzsába is hempergessük bele.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és légkeveréses fokozaton, 20 perc alatt süssük benne aranybarnára a cukkinitekercseket.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Neked ajánlott

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon