Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka főtt karfiol pürésítve
- 15 deka zsemlemorzsa
- ízlés szerint só, bors, paprika, oregánó, bazsalikom
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 15 deka szejtán aprítógépben összetörve
- 1 mk. barna cukor
- 2 ek. zabpehely
Elkészítés:
Törd össze aprítógépben a zabpelyhet, majd sorban dolgozd össze benne az alapanyagokat annyi zsemlemorzsával, hogy jól kezelhető masszává álljon össze. Adj neki 10 perc pihenőt, formázz bele golyókat, forgasd zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süsd készre néhány perc alatt.
Kell-e a főzővízbe olaj? Mitől nem ragad össze a tészta? És mitől ragad rá a szósz? Összeszedtük, amit a tésztafőzésről tudni kell.
Tovább olvasom