Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

Akár a vegánsággal szemezel, akár egy menő körettel dobnád fel az otthoni menüt, mindenképpen jól jöhet ennek az egyszerű fogásnak a receptje. A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.

Egy kis parmezánt is elbír.
Egy kis parmezánt is elbír.Arijuhani

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 nagy bögre felaprított gomba
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben. 

Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Barbecue-csirkeraguval töltött édesburgonyák – egy adag rukkolasaláta is elég mellé

Tökéletes hús-köret kombináció, ami hagyományos burgonyával és batátával is működik. Olvaszd rá kedvenc sajtod, majd tálald fokhagymás tejföllel és friss zöldfűszerekkel.

2021. március27., 12:45

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek