Healthy but delicious

Azoknak, akik szeretnek jókat enni, egészségesen.

Rebarbarás-eperlekváros süti cukor és tejmentesen lenmaglisztből

Első alkalommal próbáltam ki a rebarbarát és a lenmaglisztet sütemény készítés céljából, és abszolút csak pozitívan tudok nektek róla írni, ugyanis semmilyen extra munkát vagy nehézséget nem tapasztaltam a elkészítés és a végeredmény szempontjából!

Ugyanolyan egyszerűen beépíthető volt a receptbe mindegyik hozzávaló, mintha egy hagyományos piskótát vagy tepsis sütit készítenénk, viszont az íze és állaga kellemes változatosságot hozott az édességbe, ráadásul sokkal egészségesebb és sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a többi liszttípus!

A rebarbara és az eper tökéletesen kiegészítik egymást, édességük és savanykásságuk harmonikus párosítás a kicsit tömörebb és természetesebb ízű piskótával, ami a liszt kicserélése miatt érezhetünk a sütiben. 

Szerencsére ma már ezeknek az alapanyagoknak a beszerzése már sokkal könnyebben megy, mint pár éve, találkozhatunk velük a nagyobb, de néha még a kisebb, egészséges vagy bio élelmiszereket kínáló boltok polcain is.

Hozzávalók:

7 db tojás

7 ek. kókuszolaj (lehet vaj is)

folyékony édesítőszer

1 tk. vanília aroma

fél citrom leve

1 tk. sütőpor

11 ek. lenmagliszt

2 marék rebarbara

cukormentes eperlekvár

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd egy robotgéppel keményre habosítjuk a fehérjét a citromlével együtt. A kókuszolajat egy tálban szintén összekeverjük a vanília aromával, édesítőszerrel, és egyenként a tojássárgájákkal. A lenmaglisztet elvegyítjük a sütőporral, majd egy szilikon spatulával óvatosan összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, és a kemény fehérjével. Az elkészült tésztát egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe simítjuk, a tetejére rászórjuk a megtisztított és felszeletelt rebarbarát, majd az egész tetejét egyszer lekenjük eperlekvárral. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük, majd miután kivettük még kb. 10 percet pihentetjük. 

Tálaláskor még egy kis eperlekvárral leöntjük.

Mint látjátok az elkészítése tényleg nem sokban különbözik a többi hagyományos süteménytől, viszont egy sokkal karakteresebb és megjegyezhetőbb, nekünk nagyon ízlett és pikkpakk elfogyott, nem is várat sokat magára egy újabb sütés!

Egyetek jókat, legyetek boldogok!

https://www.instagram.com/healthy.butdelicious/

52beedd8-2b30-4b47-9566-8c152842f972.JPG

80b3de40-9704-41d9-bc36-f37982703d5f.JPG

8990db8a-7d21-424a-84e1-7cd60ed40e14.JPG

eb54452b-445f-4eee-95b5-4f7d1c525676.JPG

d7a61097-ca45-4749-8b83-27b46f45d520.JPG

451ee175-dc95-4a6d-88d3-b1bd21b7c53f.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://healthybutdelicious.blog.hu/api/trackback/id/tr8416589008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Healthy but delicious

Friss topikok

süti beállítások módosítása