Ha megadnád a módját: baconbe tekert szűzpecsenye vörösáfonyás gombaraguval és hercegnő burgonyával

Ha valami nagyon menő, szuperelegáns ételt készítenél az idei ünnepekre, ezzel a fogással kimaxolhatod a luxust.

Azért szeretjük, mert ha beesik egy vega vendég, ő is príma fogást kap a hercegnő burgonyával kínált gombaragunak köszönhetően. A többieknek pedig ott lesz az egész mellé a baconos szűzpecsenye is. Tartalmas, fűszeres és millió ízzel teli ebéd vagy vacsora lesz, nem is kell mögé semmilyen nehéz desszert, elég egy finom rumos zselé vagy egy könnyű, gyümölcsös pohárkrém.

Már csak a köret hiányzik.
Már csak a köret hiányzik.Kondor83

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 1 kiló sertésszűz
  • 20 szelet bacon
  • ízlés szerint paprika, fokhagymapor, só és bors
  • 3 evőkanál olaj

A burgonyához

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 3 tojás

A gombához

  • 3 bögre erdeigomba-keverék, összevágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
  • só és bors
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Keverd el az olajat alaposan a fűszerekkel és kend be vele a húst. Tekerd be a szalonnaszeletekkel, majd mehet a sütőbe. Öntsd alá a fűszeres zsiradékot, süsd negyed órán át úgy 180 fokon, majd fordítsd rajta egyet és úgy is adj neki még maximum ugyanennyit. 

A gombákat dobd néhány kanál forró olajra, sózd és borsozd meg őket, majd 8-10 perc után mehet hozzá a tejszínnel elkevert keményítő is. Keverd meg néhányszor és ha besűrűsödött, add hozzá az áfonyát és sózd meg egy kicsit, ha még szükséges. 

A burgonyát főzd meg, majd csinálj belőle egy egyszerű kruplipürét a vajjal, a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ehhez add a tojásokat, és ha elkészültél, habzsákból nyomj belőlük a sütőpapírra, majd süsd őket mérettől függően úgy negyedórán át.

Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű

Ha valami finomat szeretnénk feltálalni, de nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, sem órákig főzőcskézni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

2021. november9., 09:24

Bacon-fehérbab saláta – néhány főtt tojással tettük még gazdagabbá

Ha egy gyors és könnyen összeállítható vacsoratippet keresel, ezt a fogást érdemes kipróbálnod. Hidegen és melegen is remek, ráadásul egy-egy adag paradicsommal és lila hagymával még egészségesebb lesz.

2021. április4., 11:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

2021. október26., 11:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek