Télen még jól jöhet: tejszínes csirkeleves, tárkonyos, citromos kenyérkockákkal

Imádjuk ezt az egyszerű levest, ami akár arra is jó, hogy a gyerekek megszeressék a konyhában töltött időt (és talán a zöldségeket is). Simán be lehet vonni őket a készítésébe, a végeredmény mindenképpen egy tartalmas, krémes csirkeleves lesz, amit ezerféle levesbetéttel tálalhatsz.

Amikor Andy Warholtól egyszer megkérdezték, hogyan jött az ötlet egyik legismertebb alkotása, az ikonikus levesdobozok megfestésére, azt mondta: „20 éve mindennap ugyanazt (Campbell levest) ebédeltem.” Neki volt ideje megszeretni, és akár megunni is, de akárhogy is történt, mi most az övéhez hasonló változatot készítünk, csak frissen.

Nálunk ebben a levesben a tárkonyos-citromos kenyérfalatok nyertek, de a majonézes barna kenyérre olvasztott sajt, a sült, ropogós vöröshagymakockák és a zöldségcsipsz is szuper a tetején.

Krémes és csirkés. <3
Krémes és csirkés. <3Preto_perola

Hozzávalók 3 személyre

  • 2 csirkefelsőcomb-filé
  • 1-1 darab sárgarépa, fehérrépa, burgonya, vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 leveskocka
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 deci fehérbor
  • 5 deci víz
  • a sütéshez olaj és vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy-egy evőkanál vaj és olaj keverékén dinszteld meg a felkockázott hagymát, add hozzá a kockákra vágott húst, majd ha kifehéredett, mehet hozzá a bor is. Néhány perc múlva mehetnek mellé a felkockázott zöldségek, a leveskocka, só, bors és a víz. Legalább 15 perc kell neki kis lángon, fedő alatt, majd egy kis turmixolás, hogy sűrű és krémes legyen. A tejszínnel elkevert liszttel tedd fel főni újra néhány percre, és ha szépen besűrűsödött, akkor már tálalhatod is.

Végül színes zöldségcsipsszel, esetleg vajban sült, tárkonyos, citromhéjjal ízesített kenyérkockákkal dobd fel.

15 szuper csirkés recept 15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

2021. november6., 07:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

2022. január4., 06:24

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Töltött őszibarack csirkével és dióval – ha szereted a kéksajtot, abból is adj hozzá!

A csirkemell az egyik legjobban kombinálható húsféle. Ugyanolyan finom csípősen, mint rántva, de gyümölcsraguval és salátában is tökéletes. Próbáltad már barackba tölteni?

2021. november3., 09:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek