Habár a tavaszról nem feltétlenül a borfókuszú programok jutnak eszünkbe, mégis érdemes ilyenkor is nyitott szemmel járni a balatoni borok kedvelőinek. A csendesebb időszak mit sem változtat a fenséges panoráma, a lokális konyha és a finom borok élvezetén, sőt így lehetőség van az igazi elmélyülésre. 7 programot ajánlunk a Balaton környékére látogató, kulináris kalandokat kereső közönség figyelmébe – Badacsonytól Paloznakig, Sümegtől Balatonlelléig.

Borbarangolás borvacsorák a Badacsonyban

Március 22. és május 31. között több alkalommal Borbarangolás borvacsorák rendezvénysorozat valósul meg különböző badacsonyi helyszíneken. Az eseményeken a helyi pincészetek legzamatosabb borait kóstolhatják meg a résztvevők vacsora kíséretében. Az egyes alkalmakon a kulináris élvezeteken túl a borok készítőivel ismerkedhetünk meg, illetve bejárhatjuk a pincéket is a gazdák vezetésével.

További információ itt található.

Akali bor napja mandulavirágzáskor

12. alkalommal rendezik meg az Akali bor napja mandulavirágzáskor rendezvényt: március 28–29. között változatos programokkal várják a borkedvelő érdeklődőket a szervezők. Pénteken szakmai előadásokra kerül sor, míg szombaton a gasztronómiai élményeké a főszerep: a nyitott pincék napján bortúrára indulhatunk a virágzó mandulafák között található, történelmi pinceépületekhez. 

További információ itt található.

BöFF Fesztivál – Balatoni borok és füstölt falatok fesztiválja 2025

Harmadik alkalommal rendezik meg a BöFF-öt, azaz a balatoni borok és füstölt falatok fesztiválját. Március 29-én a balatonlellei Kishegy megtelik ízekkel, illatokkal és zenével. A részt vevő helyi éttermek és pincészetek többek között füstölt és BBQ-ételekkel, valamint finomabbnál finomabb borokkal készülnek. A rendezvényen fellép az Alma Együttes, illetve a Gypsy Kings Experience.

További információ itt található.

DJ a szőlőben évadnyitó

Március 29-én visszatér a Homola Borterasz DJ a szőlőben programsorozata, ahol stílusosan ünnepelhetjük, hogy az esték egyre melegebbek és hosszabbak. Cyborg Templar szettje mellé zamatos borok és finom ételek társulnak Paloznakon: a food truckot a Gerilla Grill & BBQ és a Gastro-Hack közösen veszi birtokba, a kiemelt fogás pedig a boeuf bourguignon lesz. 

További információ itt található.

Gasztrohegy 24/25: Bringás hétvége

A Badacsony régió legnagyobb gasztroösszefogása, a Gasztrohegy mindig új csavarral hozza meg a kedvet, hogy a főszezonon kívül is ellátogassunk a környékre. Március 29–30. között az „egykezes” ételek kerülnek a középpontba, vagyis olyan falatok, amelyeket akár menet közben is elfogyaszthatunk. A rekordszámú, 13 részt vevő helyszín meglátogatása mellett vezetett túrák, e-bike-kalandok és bicikliskedvezmények is várják a látogatókat.

További információ itt található.

Kishegyi Kortyok és Falatok 2025

Április 26-án rendezik meg a Kishegyi Kortyok és Falatok programsorozatot, Balatonlelle népszerű gasztrofesztiválját. A Kishegy festői környezetében változatos kínálattal készülnek a szervezők: zamatos borokat és helyi finomságokat próbálhatnak az érdeklődők a balatoni panorámában gyönyörködve. Az eseményhez több pince is csatlakozik, a részt vevő helyszínek kulturális programokkal és zenével készülnek. 

További információ itt található.

Ez Natúr – Natúr Sümeg 2025

A Natúr Sümeg az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés, a biodinamikus gazdálkodás és a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye. Május 9–10. között a sümegi Püspöki Palota és a Hotel Kapitány ad otthont az eseménysorozatnak, aminek keretében a szakmai előadások és borbemutatók mellett több ingyenes programon is részt vehetünk. 

További információ itt található.

(Borítókép: Getty Images)

Címkék