Retró rántott tejbegríz, ahogy gyerekkorunkban szerettük: lekvárral és porcukorral isteni

Ha ettél gyerekkorodban rántott tejbegrízt, most is ízleni fog ez a recept.

Retró rántott tejbegríz

A rántott tejbegríz sokak gyerekkorának meghatározó élménye. Mint a legtöbb régi fogást, ezt is sokféleképpen készítik: van, aki nem használ a panírhoz prézlit, más cukros morzsába forgatja a rudakat, az alapot is lehet készíteni több vagy kevesebb cukorral. A tálalás történhet fahéjas cukorral, lekvárral vagy akár natúr joghurttal: a lehetőségek száma végtelen.

Rántott tejbegríz

Hozzávalók 4 személyre

A tejbegrízhez:

  • 6 evőkanál gríz
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A panírhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bő olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint lekvár, porcukor, fahéjas cukor, natúr joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A grízből, tejből és a kétféle cukorból főzz nagyon sűrű tejbegrízt. A forró tejbegrízt egyengesd el egy tálcán vagy tepsiben, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt és megdermedt, szeleteld kockára vagy hasábokra. Forgasd meg a darabokat lisztben, tojásban és megint lisztben, és bő, forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald ízlés szerint.

Pihe-puha szezámmagos, vajas kifli: kezdőknek is sikerülni fog

A finom házi kiflit gyárthatod nagyobb vagy kisebb formában, szuper sós vendégváró, és szendvicsalapnak is tökéletes.

Elolvasom

Kép: bonchan / Getty Images

Ezt is szeretjük