Retró rántott tejbegríz, ahogy gyerekkorunkban szerettük: lekvárral és porcukorral isteni
Ha ettél gyerekkorodban rántott tejbegrízt, most is ízleni fog ez a recept.

A rántott tejbegríz sokak gyerekkorának meghatározó élménye. Mint a legtöbb régi fogást, ezt is sokféleképpen készítik: van, aki nem használ a panírhoz prézlit, más cukros morzsába forgatja a rudakat, az alapot is lehet készíteni több vagy kevesebb cukorral. A tálalás történhet fahéjas cukorral, lekvárral vagy akár natúr joghurttal: a lehetőségek száma végtelen.
Rántott tejbegríz
Hozzávalók 4 személyre
A tejbegrízhez:
- 6 evőkanál gríz
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A panírhoz:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
- ízlés szerint lekvár, porcukor, fahéjas cukor, natúr joghurt
Elkészítés:
A grízből, tejből és a kétféle cukorból főzz nagyon sűrű tejbegrízt. A forró tejbegrízt egyengesd el egy tálcán vagy tepsiben, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt és megdermedt, szeleteld kockára vagy hasábokra. Forgasd meg a darabokat lisztben, tojásban és megint lisztben, és bő, forró olajban oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Tálald ízlés szerint.
Pihe-puha szezámmagos, vajas kifli: kezdőknek is sikerülni fog
A finom házi kiflit gyárthatod nagyobb vagy kisebb formában, szuper sós vendégváró, és szendvicsalapnak is tökéletes.
ElolvasomKép: bonchan / Getty Images