Újabb népszerű étterem zárt be
A Balaton egyik legszebb terasza, csopaki olaszrizling és helyi alapanyagokra építő, szerethető konyha. Ez volt a Szent Donát Borkúria, korábban Márga, ami ráadásul egész éves nyitvatartással üzemelt (télen panorámás üvegablakokon át gyönyörködhettünk a tájban), és amelyik most – bisztróként – búcsúzik a vendégeitől. Kovács Tamás tulajdonos blogbejegyzésében beszámolt a Szent Donát Pincészet bővüléséről, a fejlesztésekről, amivel a boraik sok éve viszik Csopak és a Balaton jó hírét a nagyvilágban. „Mindeközben a bisztrónk teraszán, a vendéglátás forgatagában sajnos gyakran elvesztek ezek a számunkra fontos üzenetek. A boraink iránt érdeklődők nem kaphatták meg a megfelelő visszacsatolásokat – írja. – Ezért úgy döntöttünk, hogy a bisztrónk korábbi vendégterét kóstolótérré alakítjuk, és boros programokkal töltjük meg. A korábbi éttermes korszakunkat pedig a tavalyi nyár végével lezártuk.” Februártól előzetes bejelentkezéssel ismét látogatható a Szent Donát Borkúria.
Az év elején egy másik kedvelt észak-balatoni hely, a balatonszőlősi Papok Borozója jelentette be, hogy bezár.