8 húsétel, ami már a tavaszra hangol: könnyű, zöldséges fogások

Ezeket a zöldséges, húsos ételeket mindenképp készítsd el idén tavasszal.

8 tavaszi, zöldséges húsétel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal, ahogy közeledik a jó idő, valószínűleg te is egyre kevésbé kívánod a nehéz, fűszeres ételeket, és előtérbe kerülnek nálad a könnyebb, zöldséges, kalóriaszegény fogások. Ahogy egyre többször bújik elő a nap, és mindenki lengébben kezd öltözni, arra is megjelenik az igény, hogy aki télen magára szedett valamennyi súlyfelesleget, most megszabaduljon tőle. Erre tökéletesek ezek a finom, könnyű, zöldséges húsételek.

Tavasszal jelenik meg az újkrumpli, az új répa, a friss spenót, sóska és spárga. Lassan újra lehet roppanós paprikát és nap érlelte, lédús paradicsomot is kapni. Itt az idő, hogy változatosan készítsd el őket köretként, húsok töltelékeként vagy salátaként is.

Tavaszi zöldséges húsok

Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy idén tavasszal egészséges, könnyű és nagyon finom receptekkel ismerkedhess meg. Ha eddig nem voltál odáig a zöldségekért, próbáld ki őket ezekben a formákban, és meg fog változni a véleményed.

Töltsd meg a tortillatekercset sült csirkemellel és sokféle friss, tavaszi zöldséggel!
A friss kapor minden ételnek napfényes hangulatot kölcsönöz. Dobd fel vele ezt a sokféle zöldséggel főtt húslevest is!
Menjetek a szép időben kirándulni, gyűjtsetek egy nagy csokor medvehagymát, és dobd fel vele a tejszínes csirkemellet!
A lecsó friss alapanyagokból készítve az igazi. Ha sertésszeletet sütsz mellé, máris kész a frissítő, tavaszi ebéd.
Új értelmet ad a hagyományos tejszínes csirkemellnek, ha a szaftjába spenótlevelek kerülnek.
A tavasz egyik első ajándéka a roppanós spárga. Csirkemellbe töltve, sajttal megkoronázva is érdemes elkészíteni.
A Cobb-salátában minden benne van, ami egy teljes értékű vacsorához kell: sült hús, sajt és nyers zöldségek teszik változatossá.

8 olcsó fogás, amiben a krumpli a főszereplő: leves, főétel és köret is válhat belőle

Krumpliból számtalan finomabbnál finomabb ételt varázsolhatsz az asztalra.

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük