Az Under nevű étterem Norvégia déli csücskénél, Lindesnesnél „bukik” a víz alá: ez nemcsak Európa, hanem bolygónk legnagyobb víz alatti vendéglátóhelye is, a vendégek az Atlanti-óceán jeges tengeri világának kellős közepén fogyaszthatják el az ebédjüket.
Nagy kihívást jelentett az étterem létrehozása
Nem ez az első alkalom, hogy az Under mögött álló Snøhetta valami látványosat alkot. Az építésziroda nevéhez köthető a norvégiai főváros ikonikus operaházának tervezése is, noha az össze sem hasonlítható e víz alatti étteremmel.

Az étterem ugyanis egészen más tervezést kívánt meg, és megépítése új kihívásokat jelentett. A folyamat legidőigényesebb része kétségkívül annak kitalálása és megvalósítása volt, hogy az épület ellenálljon a zord óceáni környezetnek, a hullámoknak, viharoknak és mindemellett az állandó víznyomásnak.
Pazar környezetben költheti el az ebédjét a nagyérdemű
Az étterem egyébként kívülről sem szokványos: az Under pont úgy néz ki, mint egy vízbe csúszott konténer. A vendéglátóhely lépcsőjén a 16 láb, vagyis nem kevesebb, mint 4,8 méteres mélységbe lépkedve azonban kinyílik a világ: aki csak egyszer is a páratlan látványt nyújtó falai között költi el az ebédjét, egy életre szóló élményt szerez. Nem elég a csodás panoráma, a vendégek még egy szezonális kóstolómenü kínálatából is válogathatnak, így megízlelhetik a környék ínyencségeit, köztük a különféle halas falatokat és a tenger növényeit.
Ha szeretnéd megismerni a világ egyik legbizarrabb múzeumának történetét is, olvasd el ezt a cikkünket!

Nincs még egy ilyen bizarr múzeum a világon. Te kíváncsi volnál rá?
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés