A zabpelyhek igazi aranykorukat élik az utóbbi időben: míg a zabkása régen a szegények eledele volt, addig ma kisebb vagyont vagyunk képesek kiadni különböző zabkekszekre, müzlikre, valamint a különböző ízesítésű kásák is nagy népszerűségnek örvendnek.

Az interneten számos olyan zabkása receptet találhatunk, amelyek az egészséges életmódot támogatják, nem mellesleg segítenek a felesleges zsírpárnák eltüntetésében. A zabpehely az egyik legfontosabb élelmiszer a szénhidrátdús gabonák között, ugyanis a különféle ásványi anyagok mellett számos vitamint tartalmaz. Magas rosttartalma hosszas teltségérzetet okoz, ami kifejezetten hasznos egy fogyókúra során.

Aszalt gyümölcsök

Aki fogyókúrás diéta miatt választja a zabból készült ételeket, annak fontos odafigyelnie arra, hogy mivel vegyíti például a reggeli kásáját. Sokan a friss gyümölcsök mellett előszeretettel dúsítják étküket aszalt gyümölcsökkel, azonban ez a lehető legrosszabb választás.

Az aszalt gyümölcsök adagonként sokkal több kalóriát és cukrot tartalmaznak, mint a friss termések.

Az aszalás során a gyümölcsökből távozik a folyadék, miközben a cukor koncentrálódik. Bizonyos termékek hozzáadott cukrot is tartalmazhatnak. Ez pedig nemcsak a vércukorszintet emeli meg, de hosszútávon a fogyókúrás terveinknek sem tesz jót.

(Wellfit)

(Borítókép: Zabpehely tál. Illusztráció: GettyImages)