Újra spanyolul énekel Christina Aguilera

Az énekesnő több mint két évtized után tért vissza latin zenei gyökereihez.

Közel 22 évvel azután, hogy Mi Reflejo címmel a boltok polcaira került első - és ezidáig egyetlen - spanyol nyelvű nagylemeze, Christina Aguilera ismét (egyik) anyanyelvén készítette el legújabb dalait.

Forrás: Santiago Felipe/Getty Images

 

Az édesapja révén ecuadori származású amerikai popsztár január 22-én dobta piacra La Fuerza című hatszámos EP-jét, aminek megjelenésével egyidőben egy vadonatúj videoklipet is bemutatott, amit a Santo című reggaeaton stílusú számhoz forgatott le a puerto rico-i rapper, Ozuna közreműködésével.


A középlemez első megfilmesített előfutára még tavaly októberben látott napvilágot Pa' Mis Muchachas címmel, amelyben három új generációs női latino előadó, Becky G, Nicki Nicole és Nathy Peluso voltak az énekesnő közreműködő partnerei.


A dalt egy hónappal később a Somos Nada című ballada követte, amihez szintén videoklip készült:

 

Soha nem volt benne a pakliban, hogy ne térjek vissza valamikor a latin zenéhez. A Mi Reflejo az életem egy csodálatos, különleges időszakában született meg, viszont ez már több mint 20 évvel ezelőtt történt, amikor még épp, hogy csak bekerültem ebbe az egész körforgásba és még nagyon éretlen, szinte gyerek voltam. Mostanra azonban már felnőtt nővé váltam, aki egy hihetetlen karriert tudhat a háta mögött. Ideje most reflektálnom minderre.”

Aguilera szerint gyermekeinek is fontos hallaniuk édesanyjukat spanyolul énekelni, ugyanis a latin zenei világ nagyon fontos szerepet játszik az ő identitásukban is.

Christina elmondta, hogy a La Fuerza csupán az első azon három kiadvány közül, amelyekkel még szeretne előrukkolni a 2022-es év során. Az egyik anyagon még édesapjával való kapcsolata is terítékre kerül majd.

Egy kissé elhidegült a kapcsolatom az apámmal, de erről már korábban is nyíltan beszéltem. Most viszont a dalaimban is megszólítom majd őt. Ez ugyanis az első alkalom, hogy végre meg tudtam békélni a múltam bizonyos részeivel. Éppen ezért ez az album nagyon sokat jelent nekem, hiszen megmutatja, hogy képes voltam sok mindent elfogadni azzal kapcsolatban, hogy ki is vagyok és hol is tartok jelenleg az életemben.”