Szett nélkül mit érek én?

A Gisz molok mögött is van ember, ahogy a gépdob is egy srác kottájából játszik. Non-stop figcsizés és hybrid dobolás, ez Kóródi Tamás és Jancsovics Máté élete, amire azt is mondhatnánk, hogy nagyon szett.

A cél szettesíti az eszközt

 

Jancsovics Máté úgy is le lehetne írni, hogy ő a Punnany Massif dobosa. De valójában ő egy ezer felé mozgó, polipkezű (és lábú) hibrid dobos. Több zenekarban is játszik, üti a bőrt, ha úgy tetszik, viszi a hátán a ritmus szekciót, adja a beatet, amit egy ütemre sem téveszt. Mindig kiadja a nyolcadokat, tizenhatodokat, akárhányadokat. "Tü-ci-tá-ci"- mondta egyszer, amikor a klasszik kettő-négyet beatboxolta el egy RHCP szám dob alapjához. A dobot viszont igazi kreatív hangszerként kezeli. Ha kell rommá effektezi, hogy a végén egy igazi, egyedi, hibrid hangzást kapjon. Ezért Jancsovics Máté úgy is ismert, mint The Hybrid Drummer.
 

Szettesd a testem, bébi!

 

Kóródi Tamás egy olyan gitáros, aki a jogi pályát el sem kezdve inkább a kőbányai blues-t zeneiskolát kijárva lett ennek a világnak az abszolút megszállottja. Hangszerboltosként kezdte, de most már a Deniz koncertek állandó gitárosa. A pandémia alatt indított YouTube-csatornája olyan lett, mint egy szépen lefogott C major 7-es. Egy emberként visz egy rakás sorozatot, hol zenéről beszél, hol vendégekkel beszélget és zenél, effekt pedálokról magyaráz, sőt, már hangszerboltokba is benéz.

És, ha ez a két ember találkozik, akkor ott szett nem marad szárazon.


Jancsovics Máté és Kóródi Tamás hamarosan egy új és egyedi műsorral jelentkezik a Port.hu-n!